Gemeente Almelo

KPMG-onderzoek vergunningverlening en -handhaving verloopt volgens planning

25 maart 2009 - KPMG onderzoekt in opdracht van de Gemeenteraad van Almelo het proces rondom vergunningverlening en -handhaving binnen de Gemeente Almelo. Het bureau onderzoekt ondermeer dossiers, documenten en de klanttevredenheid van vergunningaanvragers. De onderzoekers hebben inmiddels gesprekken gevoerd met 21 mensen, die zich begin dit jaar gemeld hebben voor deelname aan het onderzoek. Begin april zal de Gemeente circa 4.000 vergunningaanvragers per brief uitnodigen voor een schriftelijke enquête. Op basis van alle onderzoeken en informatie stelt KPMG een eindrapportage op, die volgens de planning in de raadsvergadering van dinsdag 23 juni besproken wordt.

Proces
De raad probeert via het KPMG-onderzoek inzicht te krijgen in de vraag hoe het proces van vergunningverlening in elkaar zit, en hoe de aanvragers tegen dit proces aankijken. Het onderzoek maakt de processen rondom vergunningverlening en -handhaving helder en geeft inzicht in de vraag of er processen zijn die om verbetering vragen.

Anoniem
Het onderzoek gaat niet in op individuele cases en afzonderlijke dossiers. Ook maakt de uiteindelijke rapportage geen onderscheid tussen markante dossiers en overige dossiers. Deze aanpak betekent dat dossiers en dus ook de betrokkenen anoniem blijven (zonder naam en toenaam).