Gemeente Den Helder

Den Helder sponsort Aeolus windrace 2009 op: 2009-03-24

De gemeente Den Helder draagt EUR 25.000, - bij aan de organisatie van de Aeolus windrace 2009 in augustus. Het gaat om een race tussen voertuigen op windenergie die tégen de wind in kunnen rijden. De Aeolus windrace draagt bij aan de nationale en internationale bekendheid van Den Helder als belangrijke offshore windhaven.

Deze tweede Aeolus windrace wordt net als vorig georganiseerd door Associatie Technologie Overdracht (ATO). De eerste race werd gehouden tijdens de Tall Ships Races in 2008. De Aeolus windrace laat in de praktijk zien wat de actuele kennis is over het benutten van windenergie. Met de wonderlijke voertuigen die tegen de wind in kunnen rijden tonen studenten hun technisch vernuft. Voor Den Helder is de Aeolus windrace één van de activiteiten die nationale en internationale bekendheid geven aan Den Helder als belangrijke offshore wind haven.

Windenergie leeft in Den Helder
De Aeolus windrace wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van veel sponsors en de inzet van vrijwilligers. Het gaat om een echte Helderse activiteit. En het laat zien dat duurzame windenergie leeft in Den Helder. Voor bedrijven die iets te maken hebben met windenergie is het duidelijk: daar gebeurt het. De Aeolus windrace zorgt ook voor internationale netwerken tussen kennisinstituten op het gebied van windenergie. Den Helder wordt daarmee als windenergiestad op de kaart gezet. De samenwerking draagt bij aan het vergroten van kennis over toepassingen van duurzame windenergie. En dat is in deze tijd heel belangrijk.

De Aeolus windrace vindt 2009 in de week van 17-21 augustus plaats op de dijk van Den Helder. Verdere informatie is te vinden op de www.energyevents.com.