Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Een wereldreis door Bloemhof

Voor een wereldreis hoeven kinderen uit Bloemhof hun wijk niet meer uit. Dertig leerlingen van twee basisscholen uit de wijk trekken binnenkort langs wereldplekken in Bloemhof. In tien bijeenkomsten ontdekken zij bijzondere plekken zoals de Kiefhoek en het Patrimoniumshof.

Deze twee gebouwen worden door toeristen uit de hele wereld bezocht. Daarnaast gaat de reis ook langs een kunstenaarscomplex en plekken die de verschillende culturen van wijkbewoners laten zien. Net als bij elk andere reis naar het buitenland, krijgen de kinderen een paspoort mee. Met dit paspoort kunnen zij vragen over de locaties beantwoorden. Alle ervaringen van de wereldreis worden door kinderen samen met een kunstenaar, journalist, fotograaf en muzikant uit de wijk in verschillende workshops verwerkt.

De reis start tijdens een opening op woensdag 1 april in buurthuis de Oleander, van 13:00 -13:30 uur. Leerlingen worden dan op reis gestuurd en uitgezwaaid. Voorzitter van de deelgemeente Feijenoord, Dagmar Oudshoorn, zet de eerste stempel in het paspoort van leerlingen.

Het project 'Wereldreis door Bloemhof' wordt uitgevoerd door Centrum voor internationale Ontwikkelings Samenwerking Zuid Holland (COS), Stichting Welzijn Feijenoord, Stichting de Meeuw en wordt ondersteund door de deelgemeente Feijenoord, het VSB Fonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland.