Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 25-03-2009

Kop-staart botsing

ANDEREN Dinsdagmorgen is een 27-jarige automobilist uit Eext achterop een 39-jarige automobilist uit Gasselternijeveen gebotst. De man uit Eext reed over de Provincialeweg komende uit de richting van Gieten. De man uit Gasselternijeveen reed voor hem en moest plots remmen. De man uit Eext kon zijn voorganger niet meer ontwijken en botste achterop hem. De man uit Gasselternijeveen is met rug- en nekklachten overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. (09-021244)

Auto tegen boom

PESSE Een 30-jarige automobiliste uit Hoogeveen is dinsdagmorgen met haar auto tegen een boom gebotst. De vrouw reed op de Veldbrake komende uit de richting van de Dorpstraat toen zij plots moest uitwijken voor een kat. Hierbij verloor zij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (09-021246)

Bekeurd voor te hard rijden

RUINEN Een 19-jarige man uit Beilen en een 19-jarige man uit Balloo zijn dinsdagmiddag op de Munnekenweg bekeurd voor te hard rijden. De mannen reden achter elkaar met een grote snelheid door de bebouwde kom van Ruinen. Hierop zijn de mannen aangehouden en hebben een beide een bekeuring ontvangen. (09-021318)

Auto over de kop

DE WIJK Dinsdagavond zijn een 32-jarige vrouw uit Elburg en een 38-jarige man uit Nijeveen met de auto over de kop geslagen. De vrouw reed over de A28 in de richting van Meppel toen zij door onbekende reden in de rechterberm terecht kwam en de macht over het stuur verloor. De auto sloeg vervolgens enkele malen over de kop en kwam verderop in de rechterberm tot stilstand. De vrouw is met nek- en hoofdletsel overgebracht naar het Diaconessen Ziekenhuis te Meppel. (09-021438)

Alcomobilist aangehouden

MEPPEL Een 45-jarige automobilist uit Havelte is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed op de Weerdstraat en viel op door zijn slingerende rijstijl. Hierop is de man gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Bij de ademanalyse blies hij 670 ug/l (1,5 promille). Daarnaast had de man geen geldig rijbewijs en reed hij in een onverzekerde auto. De man is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (09-021462)

Aanhouding voor wapenbezit

SCHOONOORD Een 20-jarige man uit Zwiggelte is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden. De man had eerder die avond met een vuurwerkpistool geschoten in de Ellerstraat. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het vuurwerkpistool is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-021464)

Politie controleert verkeer

MEPPEL Dinsdagavond heeft de politie het verkeer op de Irenelaan gecontroleerd. Hierbij zijn drie fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht, één bestuurder voor het niet kunnen tonen van het identiteitsbewijs en één motorrijder voor het niet links inhalen. (09-021448)

Onderzoek naar brutale diefstal in bloemenwinkel afgerond

ASSEN Het onderzoek naar de brutale diefstal in een bloemenwinkel op 10 februari jl. is afgerond. Een 35-jarige man uit Assen is op 12 maart aangehouden en heeft de diefstal bekend. De man had in de winkel gewacht totdat de 26-jarige medewerkster de kassa opendeed, duwde haar vervolgens aan de kant en deed een greep in de kassa. Met een geldbedrag is hij vervolgens weggerend. Het dossier is afgewerkt en naar het Openbaar Ministerie gebracht. (09-010261)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.