Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Meisje (12) met mes bedreigd, politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 25-3-2009 10:36:46

EDE - Op de Kleibos in Ede is op woensdag 11 maart een twaalfjarig meisje bedreigd door een onbekende man met een mes. Het slachtoffer deed hiervan dinsdag 24 maart aangifte. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele getuigen op te reageren.

Het slachtoffer fietste die woensdag tussen half één en kwart voor één 's middags van school naar huis via het Laarwoud. Op een pad achter woningen aan de Kleibos zou de onbekende man het meisje hebben vastgepakt en vervolgens een mes hebben getrokken. Het meisje zou op dat moment naar haar belager hebben geschopt. Vervolgens zag ze dat er een auto uit de richting van de Laan van Kernhem aan kwam rijden en richting Laarwoud reed. Daarop sloeg haar belager op de vlucht.

Bestuurder
Volgens de Edese zou het gaan om een ongeveer 20-jarige man met vermoedelijk een Marokkaans uiterlijk. De man sprak ook Nederlands met een accent, was ongeveer 1.85 m lang en had een getinte huidskleur en kort zwart krullend haar. De politie roept eventuele getuigen op te reageren. Ook de bestuurder (niet bekend of het een man of vrouw was) van de genoemde auto wordt gevraagd zich te melden. De politie in Ede is bereikbaar via 0900-8844.
(09-039941)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Scherpenzeler belandt in sloot

Publicatiedatum: 25-3-2009 10:35:51

SCHERPENZEEL - Een 55-jarige automobilist uit Scherpenzeel is dinsdagavond 24 maart op de Barneveldsestraat met zijn auto in een sloot beland. De man bleek onder invloed van alcohol en is door de politie aangehouden. Hij bleek verder niets te mankeren. Even voor zeven werd bij de politie gemeld dat er op de Barneveldsestraat een auto een sloot in zou zijn gereden. Agenten troffen even later de Scherpenzeler bij de wagen aan en constateerden dat de man kennelijk onder invloed was. Bij een ademonderzoek werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,63 (ruim drie keer zoveel als is toegestaan). Het rijbewijs van de Scherpenzeler is ingevorderd. De man bleek bij het nemen van een bocht de macht over het stuur te zijn kwijtgeraakt, enkele bermpaaltjes te hebben geraakt waarna hij met zijn auto in de sloot belandde.
(09-040016)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

In slaap gevallen achter het stuur: auto tegen boom
Publicatiedatum: 25-3-2009 10:35:12

KOOTWIJKERBROEK - Vermoedelijk doordat hij tijdens het rijden in slaap was gevallen is dinsdagavond een 20-jarige Barnevelder met zijn auto tegen een boom gebotst in Kootwijkerbroek. De automobilist was daarbij met de schrik vrij gekomen. Zijn auto was echter total-loss. Het ongeval gebeurde rond kwart voor elf op de Wencopperweg. Volgens de politie had de man niet gedronken. Wel verklaarde hij zich niets van het ongeval te kunnen herinneren. De auto van de Barnevelder is afgesleept.
(09-040118)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Scholier verdacht van vernielen computer

Publicatiedatum: 25-3-2009 10:34:37

EDE - De politie in Ede heeft dinsdag 24 maart op een middelbare school een 16-jarige leerling uit Rhenen aangehouden op verdenking van vernieling van een computer. Rond half tien ontdekte een beveiliger dat er vanuit een studielokaal een hevige rookontwikkeling was ontstaan. Onderzoek leerde dat een van de computers in het lokaal stond te smeulen. Daarbij werd vastgesteld dat er kennelijk vernielingen aan de computer waren aangericht waardoor de boel was gaan smeulen. De 16-jarige Rhenenaar zou de computer voor het laatst hebben gebruikt en werd vervolgens als verdachte aangehouden. De jongen ontkende iets met de vernieling van doen te hebben en is later na verhoor vrijgelaten.
( 09-039741)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053