Basware lanceert Connectivity Services als volgende stap in purchase to pay proces automatisering 25/03/2009 10:40

PR Newswire

AMSTERDAM, March 25 /PRNewswire/ --

- Basware Connectivity stelt leveranciers en afnemers in staat de papierstroom binnen het hele purchase to pay proces sterk te reduceren. Hiermee worden de transactiekosten verlaagd, betaaltermijnen verkort en de communicatie tussen handelspartners verbeterd

Basware, marktleider op het gebied van Enterprise Purchase to Pay oplossingen, lanceert Basware Connectivity, een nieuw platform van diensten en technologieën waarmee leveranciers en afnemers - onafhankelijk van de bedrijfsgrootte of -branche - gestimuleerd worden om elektronisch zaken te doen via het Basware partnernetwerk. Op deze manier wordt ook de interne samenwerking tussen inkoop en financiën verbeterd; met deze nieuwe service van Basware worden transactie- en verwerkingskosten sterk gereduceerd.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20090325/342006 )

Basware Connectivity omvat de Scan and Capture module. Hiermee biedt Basware een volledig uitbestede scanningdienst die interne afdelingen veel handmatige handelingen bespaart, en waarbij afnemers de facturen voortaan elektronisch ontvangen. Om belangrijke leveranciers te stimuleren facturen voortaan elektronisch te versturen, biedt Basware afnemers een activatieservice. Basware Business Transactions, een gecontroleerde verzend- en conversieservice, ondersteunt de elektronische uitwisseling van facturen en inkoopberichten waarmee zowel afhandeling als nauwkeurigheid worden verbeterd. Basware Supplier Portal maakt de dienst compleet, waarmee afnemers en leveranciers hun documenten kunnen up- en downloaden en zo de transactie - waaronder het invoeren van facturen - online kunnen voltooien.

Deze nieuwe diensten complementeren Basware's bestaande aanbod van purchase to pay oplossingen. Met Basware Connectivity krijgen organisaties beter inzicht in de audit-trail die van inkooporder tot factuur kan worden gevolgd. De diensten leveren veel voordeel op, door verbeterde nauwkeurigheid van inkoopgerelateerde leveringen als door de verbeterde kwaliteit van facturen. Mede door de versnelde factuurverwerking zijn afnemers nu in staat betere kortingen te verkrijgen, verlate betalingen te voorkomen en het werkkapitaal beter te beheren. Op hun beurt zijn leveranciers in staat hun facturen meteen via het Basware Business Transactions platform aan te bieden en een slag te slaan ten opzichte van hun concurrentie. Dit gebeurt door milieuvriendelijke en betere facturen aan te bieden, alsmede door verbeterde klantenservice.

Volgens het Forrester Research-rapport van Duncan Jones zijn de duidelijk aanwijsbare voordelen - zoals operationele besparingen en minder fouten - een sterke stimulans voor de groei van de markt voor purchase to pay oplossingen, zeker gezien de economisch mindere tijden. Bedrijven willen nu hun inefficiënte, foutgevoelige invoice to pay (I2P) processen vervangen - waardoor snelle kostenbesparingen plaatsvinden - maar ze weten niet waar ze moeten beginnen. Forrester's 'best practice' wijst uit, dat het belangrijk is om intern met belanghebbenden van verschillende disciplines samen te werken, te streven naar 100% 'rechttoe rechtaan' processen en de leveranciers volledig in het proces te betrekken.

Basware Connectivity is leverbaar zonder de oplossing in de IT-omgeving van de klant te implementeren en te onderhouden. Dit scheelt aanzienlijk in de interne IT-kosten, in het Total Cost of Ownership (TCO) en - wellicht de belangrijkste reden -organisaties kunnen nu sneller digitaal met hun klanten gaan communiceren, onafhankelijk van de grootte of fase in het purchase to pay proces.

"Met Basware Connectivity bieden wij als eerste alle purchase to pay gerelateerde documenten door middel van één oplossing", zegt Esa Tihilä, Senior Vice President, Basware Global Operations. "Door het aanbieden van verschillende diensten voor organisaties die zich in verschillende fasen van het purchase to pay proces bevinden, versnellen we op deze manier de groei van het aantal elektronische transacties wereldwijd."

Meer dan 3.500 organisaties zijn op dit moment geïntegreerd in het Basware Business Transactions platform via de diensten van Basware Connectivity. Basware heeft meer dan 150.000 leveranciers die via dit platform elektronisch zaken doen en verwerkt via dit netwerk jaarlijks meer dan acht miljoen facturen. Met Basware Connectivity is het de bedoeling om het aantal facturen sterk te laten groeien, waarbij leveranciers en afnemers beter worden geïntegreerd, zowel nationaal als internationaal.

"We zijn in 2002 al op e-invoicing overgestapt", zegt Kari Littunen, President, Shared Services bij Metso, een van de eerste Basware Connectivity-klanten. "Ons doel is om onze e-invoicing activiteiten, zowel bij Accounts Receivable als Accounts Payable, zo veel mogelijk uit te breiden. Het is ook onze strategie om één partner aan te stellen, die ons in staat stelt op een gecontroleerde manier berichten en informatie uit te wisselen. Met Basware Connectivity kunnen we al onze zakelijke relaties via één oplossing bereiken."

Basware Connectivity: alles op een rijtje

Basware Business Transactions - een gecontroleerde verzend- en conversieservice voor e-facturen en andere aankoopgerelateerde documenten (waaronder e-orders). Basware Business Transactions zet e-facturen en andere inkoopgerelateerde documenten om in het correcte formaat om ze vervolgens af te leveren bij de juiste ontvanger door een enkele verbinding met afnemers en leveranciers.

Basware Supplier Portal - een Web interface voor leveranciers om facturen in te voeren, orders te ontvangen, orderbevestigingen te verzenden en digitale catalogi naar klanten te versturen. Organisaties kunnen het Business Transaction platform gebruiken om het inkoop- en factuurverwerkingsproces te integreren.

Basware Scan and Capture - Een volledig uitbestede service om alle papieren facturen naar een digitale formaat om te zetten. Basware scant en herkent de binnengekomen papieren facturen en levert ze vervolgens elektronisch aan het factuurwerkingproces van de afnemer.

Basware Supplier Activation - Een dienst waarbij Basware ervoor zorgt dat de gewenste leveranciers aangesloten worden op het elektronische platform van de inkopende organisatie.

Meer over Basware Connectivity:

http://connectivity.basware.com

Meer informatie over het Forrester Research van Duncan Jones:

The Forrester Wave(TM): AP-EIPP, Q2 2008
(http://www.forrester.com/Research/Document/Excerpt/0,7211,42711,00.html)

Best Practices: Invoice-To-Pay Process Automation
(http://www.forrester.com/Research/Document/Excerpt/0,7211,46909,00.html)

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten in ruim 50 landen is Basware wereldwijd leider op het gebied van purchase to pay oplossingen. Basware automatiseert financiële processen en levert hiermee toegevoegde waarde in de vorm van controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten, Azië en Australië door middel van Basware's netwerk van kantoren en partners.

In 2008 bedroeg de netto omzet EUR 86 miljoen. Basware Corporation is in 1985 opgericht en is genoteerd aan de NASDAQ QMX Helsinki Ltd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Finland met zeven Basware vestigingen in Europa en de Verenigde Staten.