Politie Drenthe

Verkeerscontrole N862

Emmen, 25-03-2009 o Dinsdagmorgen heeft de politie een aangekondigde controle gehouden op de N862 ter hoogte van Emmen.

In een tijdsbestek van 6 uur hebben 4573 bestuurders de radarcontrole gepasseerd. 132 hiervan hadden de maximum toegestane snelheid van 80 km/u overschreden. De hoogste gemeten snelheid tijdens deze snelheidscontrole was 106 km/uur.

De Politie Drenthe controleert op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. De N862 is één van deze geselecteerde wegen. Elke verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Politie Drenthe publiceert elke week controle opwww.verkeershandhaving.nl.

Samen kunnen we werken aan een veiliger verkeer.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.