Politie Gelderland-Midden

Wageningse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 25-3-2009 10:48:22

WAGENINGEN - Een achttienjarig meisje uit Wageningen is woensdagochtend 25 maart gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Regentesselaan in haar woonplaats. Het meisje reed rond half acht op haar fiets over de Regentesselaan en werd op dat moment aangereden door een 37-jarige automobilist uit Renkum, die vanaf de Regentesselaan wilde afslaan. Daarbij had hij het meisje kennelijk over het hoofd gezien. De Wageningse had onder meer schaafwonden opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (09-040154)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaren opgepakt na bedreiging in bank

Publicatiedatum: 25-3-2009 10:38:31

EDE - Twee Edese jongens van beiden achttien jaar zijn dinsdag 24 maart door de politie in hun woonplaats opgepakt wegens bedreiging. De twee zouden tijdens een conflict met een medewerkster van een bank in Ede doodsbedreigingen hebben geuit.

Volgens de bankemployee was het duo rond kwart over vier de bank binnengekomen om een transactie te doen. Daarbij zouden ze zich in de bank hebben misdragen, zowel naar het personeel als naar overige klanten. Toen de jongens over hun gedrag waren aangesproken en geen verandering optrad besloot de bankemployee de rekening op te heffen en beiden de toegang tot de bank te ontzeggen. Daarbij zouden de Edenaren het personeel met de dood hebben bedreigd. Bij de komst van de politie bleek het duo reeds vertrokken. De twee konden achterhaald worden aan de hand van achtergelaten identiteitsgegevens. Beide jongens werden later thuis aangehouden en zijn voor verder onderzoek ingesloten. Door de bank is aangifte gedaan.
(09-039924)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---