Politie Hollands Midden

Waddinxveen e.o. - Oproep tot aangifte

Waddinxveen, 25-03-2009 o De politie vraagt een ieder die de afgelopen vier weken in Waddinxveen en ruime omgeving de dupe is geworden van auto-inbraak en daarvan nog geen aangifte heeft gedaan, om dit alsnog te doen. Mensen worden gevraagd om vooraf contact op te nemen met de recherche in Gouda via telefoonnummer 0182-587373.

De politie doet deze oproep nadat uit verhoren van twee auto-inbrekers is gebleken van meerde auto-inbraken waarvan nog geen aangifte is gedaan. De verdachten uit Waddinxveen van 18 en 22 jaar werden zondag 22 maart aangehouden. Zij bekenden dat zij de afgelopen vier weken geweest waren in Nieuwerkerk aan den IJssel, De wijk Nesselanden bij Rotterdam, Boskoop, Zevenhuizen, Waddinxveen, Reeuwijk en Reeuwijk-Dorp, Gouda nabij het Coenecoop college, Nieuwkoop en Berkel en Rodenrijs. Ze stalen vooral navigatiesystemen, laptops en telefoons. De politie heeft er nog een aantal waarbij geen eigenaren zijn te brengen.

De vraag is dan ook of mensen die nog geen aangifte gedaan hebben en bovenstaande goederen missen om alsnog aangifte te doen.

De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.