Gemeente Nieuwegein


* Geheim van Nieuwegein

woensdag, 25 maart 2009

Het busstation in de binnenstad van Nieuwegein krijgt een opknapbeurt. Maandag 23 maart start de gemeente daarom met de inrichting van het tijdelijk busstation op Parkeerterrein West. Daarna beginnen op maandag 6 april de werkzaamheden aan het huidige station. Deze werkzaamheden duren ongeveer vijf maanden.

Tijdelijk busstation
De komende twee weken richt de gemeente op Parkeerterrein West het tijdelijk busstation in. Vanaf maandagochtend 23 maart is een deel van Parkeerterrein West, langs de Spoorstede, hiervoor afgezet. Door de komst van het tijdelijk station komen ongeveer 50 parkeerplaatsen te vervallen. Mensen die hun auto in het betreffende deel van het parkeerterrein hebben geplaatst, worden vriendelijk verzocht deze elders op het terrein te parkeren.

Opknapbeurt busstation
Na de inrichting van het tijdelijk busstation starten op maandag 6 april de werkzaamheden aan het huidige station. De perrons van het busstation worden opgehoogd tot een hoogte van 18 centimeter, zodat een lage instap tussen perron en bus ontstaat. Verkeersstromen rondom het busstation worden beter gescheiden, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Verder komt er een wachtplek, wordt er herbestraat, worden er nieuwe zitelementen geplaatst, komen er lichtkoepels in de overkapping van het busstation en wordt de overkapping geschilderd.

Te verwachten overlast
De werkzaamheden aan het busstation duren ongeveer vijf maanden. In deze periode loopt de dienstregeling via het tijdelijk busstation. De dienstregeling blijft verder onveranderd. De toegangswegen rondom het busstation blijven zo veel mogelijk begaanbaar. Wel kan enige hinder ontstaan doordat weghelften gefaseerd worden afgesloten. Het gaat hierbij om de wegen direct grenzend aan het busstation. De werkzaamheden aan het busstation kunnen verder geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken.

Twee vliegen in één klap
Met de opknapbeurt slaat de gemeente twee vliegen in één klap: de plek gaat er beter uit zien, maar door het ontwerp van het busstation hier en daar aan te passen wordt ook de sociale veiligheid rondom het station vergroot.