GVB


OV-reiziger oordeelt positiever over GVB

25 maart 2009

Zojuist zijn de cijfers van de OV-Klantenbarometer over het jaar 2008 bekendgemaakt.
Hierin staan de waarderingen van de reizigers over hun ritten in bus, tram, metro, boot en trein.

De cover van het rapport OV barometer Noord-Holland De landelijke rapportcijfers worden per regio uitgesplitst. Daarbij ligt het zwaartepunt van het stads- en streekvervoer in de vier grote steden.

Opvallendste stijger is Amsterdam: zowel bus, tram als metro van het GVB zitten goed in de plus. De GVB-bus gaat van een 6,7 naar een 7,1, de GVB-tram van een 6,7 naar een 7,0 en ook de metro krijgt een pluim; hij gaat van een 6,6 naar een 7,0.

De directie van GVB is ontzettend blij met dit resultaat. Niet alleen omdat we voor het eerst een flinke sprong maken op de ranglijst. Maar vooral omdat de verbeteringen die GVB elke dag doorvoert door de reiziger gezien en beloond worden.

Het gemiddelde landelijke resultaat steeg naar een 7.2. De grote steden scoren altijd aanzienlijk lager. Maar met een 7.0 gemiddeld en voor bus zelfs een 7.1 komt GVB nu al aardig in de buurt van de top.

Bekijk het bericht over de OV-barometer op de website van Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KPVV.nl) en download het rapport.

Tabel met cijfers per onderzoeksgebied

Tabel uit Onderzoek Klantenbarometer Resultaten 2004 t/m 2008 Zie het origineel