Gemeente Scheemda


Sluiting CWI Winschoten

Persbericht van de Inter Gemeentelijke Sociale Dienst Oldambt

Sluiting CWI Winschoten: afspraken tussen IGSD Oldambt en UWV WERKbedrijf

Werkzoekenden en werkgevers behouden locale dienstverlening

Na de sluiting van de CWI-vestiging Winschoten, blijft de dienstverlening van gemeenten en UWV WERKbedrijf aan werkgevers in het Oldambt in stand. Ook voor mensen die in de nieuwe gemeente Oldambt wonen en die een beroep doen op een bijstandsuitkering (WWB) blijft in Winschoten een voorziening bestaan. Hetzelfde geldt voor mensen van wie de WW-uitkering afloopt en die in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering. Dit zijn de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD Oldambt) van de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland en UWV WERKbedrijf overeengekomen.

In het kader van een bezuinigingsopdracht van het kabinet moet in Nederland 30 vestigingen van UWV WERKbedrijf (een fusie van CWI en UWV) sluiten, uiterlijk per 1 januari 2011. In Groningen treft dit lot onder andere de vestiging in Winschoten. In reactie op dit besluit hebben de gemeentebesturen van Winschoten, Scheemda en Reiderland, verenigd in het IGSD-bestuur, aan UWV WERKbedrijf laten weten dat men de dienstverlening aan `klanten' en werkgevers vanuit Winschoten wil voortzetten. Hierover is nu overeenstemming bereikt.

Concreet betekent dit dat het werkgeversteam OldambtWerkt, bestaande uit medewerkers van de IGSD en UWV WERKbedrijf, vanuit een locatie aan de Garst in Winschoten werkgevers in het Oldambt blijft ondersteunen bij het oplossen van veel voorkomende knelpunten. Voorbeelden hiervan zijn het vinden van geschikt personeel en de scholing van zittend personeel en werkzoekenden. Ook de intensievere dienstverlening die nodig is voor mensen, die al lange tijd een WW-uitkering ontvangen en in het Oldambt wonen zal (deels) vanuit de Garst plaatsvinden.

De dienstverlening aan werkzoekenden uit het Oldambt die een WW-uitkering willen aanvragen of deze al ontvangen zal in de toekomst gaan plaatsvinden vanuit een vestiging van UWV WERKbedrijf buiten Winschoten. Beide partijen overleggen nog over het tijdstip, waarop de dienstverlening aan de Garst van start gaat en de sluiting van de CWI-vestiging in Winschoten plaatsvindt.

Bij het tot nu toe gevoerde overleg tussen de IGSD en UWV WERKbedrijf is uitgangspunt geweest dat men de intensieve samenwerking die in de afgelopen periode is opgebouwd wil voortzetten. In de subregio Oldambt zijn door beide organisaties vergaande vormen van integrale dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden gerealiseerd. De subregio Oldambt behoort op dit gebied tot de koplopers van Noord-Nederland.