Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 maart 2009

Aanrijding met dodelijke afloop

Haaksbergen

Een 46-jarige automobilist uit Lochem is dinsdagavond 24 maart bij een eenzijdige aanrijding in Haaksbergen om het leven gekomen.

Dinsdagavond de 24e maart werd om ongeveer 22.55 uur gemeld dat er op de Morsinkhofweg in Haaksbergen een ernstige aanrijding had plaatsgevonden en dat er een auto zwaar beschadig op de kop in de sloot lag. Politiemensen troffen deze situatie inderdaad aan en in de auto zat een persoon waarvan de politiemensen direct al het vermoeden had dat deze was overleden. Dit laatste werd later door ambulancepersoneel en een ter plaatse gekomen gemeentearts bevestigd. Het slachtoffer, een 46-jarige man uit Lochem, is door de brandweer uit het wrak gehaald. Door o.a. de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de Politie Twente is een eerste onderzoek ingesteld. Het vermoeden is dat het slachtoffer is komen aanrijden over de Morsinkhofweg vanuit de richting van de Rondweg en gaande in de richting van de Hasseltweg. Gezien deze rijrichting maakt de Morsinkhofweg op een gegeven moment een flauwe bocht naar links. In deze bocht is het slachtoffer waarschijnlijk rechtdoor gereden en via een tweetal bomen op de kop in de sloot terecht gekomen. Het slachtoffer is waarschijnlijk op slag dood geweest. Nadat de auto uit de sloot was getakeld is het slachtoffer uit de auto gehaald en werd het wrak afgesleept.

Door de gemeente Haaksbergen is het wegdek van de Morsinkhofweg, die gedurende enkele uren afgesloten is geweest, schoon gemaakt. Het wegdek was bezaaid met glas. (09-033778)

Grote verkeerscontrole langs A1

Deurningen

Gezamenlijke verkeerscontrole van Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer en Politie, levert veel overtredingen op.

Dinsdag 24 maart is tussen ongeveer 15.00 en 22.00 uur een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de A1 tussen Oldenzaal en Hengelo. Het verkeer, voornamelijk vrachtverkeer, werd aan beide zijden de parkeerplaatsen Lonnekermeer en Veelsveld opgedirigeerd door o.a. motorrijders. Op de parkeerplaatsen werd de controle verder uitgevoerd. De controle was vooral gericht op technische gebreken, gedragsregels in het verkeer, de controle op accijnzen en smokkel. Voor dit laatste was een mobiele scan van de Douane aanwezig.

In totaal zijn 57 overtredingen geconstateerd waarvoor proces-verbaal is dan wel wordt opgemaakt. Het gaat hierbij om o.a. een gescheurd chassis van een vrachtwagen, afvallende lading, losse schokbrekers, gladde banden, geen goede remmen, gebroken veren, een beschadigde stuuras, niet handsfree bellen, rijden zonder rijbewijs, geen goede verlichting enz.

In totaal zijn vier vrachtwagens waar dusdanige technische gebreken aan werden geconstateerd dat ze niet verder mochten rijden, onder begeleiding afgevoerd naar een werkplaats in de buurt. Deze worden na reparatie en hernieuwde controle door de politie pas weer vrijgegeven.

Van een 51-jarige man uit Denekamp werd het rijbewijs ingevorderd. Hij reed in zijn bestelbus met teveel alcoholische versnaperingen op, de ademanalyse wees 1.30 promille uit en de man was recidivist. Ook werden nog een drietal openstaande boetes geïnd, in totaal 700 euro.

Bij twee inzittenden van een personenauto werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen, 45.000 euro. De beide mannen, afkomstig uit Albanië en beiden 22 jaar, vertelden dat ze het geld van vrienden hadden om in Nederland auto's te kopen. Een en ander werd niet vertrouwd en omdat het de laatste tijd vaker voorkomt dat er mensen worden aangetroffen met dergelijk grote hoeveelheden cashgeld, is contact gezocht met de afdeling financiële recherche van de politie Twente. Besloten werd om het geld in beslag te nemen om de herkomst, en het mogelijk witwassen van crimineel verkregen geld, te onderzoeken. (09-033766/ 09-033699)

Rijbewijs kwijt na doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed

Almelo

Een man uit Almelo kon dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij na het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij onder invloed verkeerde, door was gereden.

Dinsdagavond 24 maart om ongeveer 22.00 uur meldde een 57-jarige Hengelose automobilist dat hij even daarvoor op, de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo van achteren was aangereden door een personenauto. De bestuurder was doorgereden en de 57-jarige reed achter deze auto aan. Doorgegeven werd dat de auto geparkeerd stond aan de Piet Heinstraat in Almelo. De bestuurder was een woning ingegaan. Bij de komst van de politiemensen kwam de bestuurder naar buiten en werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van de nodige alcohol en op het bureau wees de ademanalyse 0.92 promille uit. De man, een 38-jarige Almeloer kon zijn rijbewijs inleveren en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (09-033772)

Aanhouding na mishandeling

Oldenzaal

Een 35-jarige Oldenzaler is woensdagmorgen de 25e maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht iemand te hebben mishandeld.

Woensdagmorgen 25 maart omstreeks 01.20 uur werd gemeld dat in het trapportaal van een flatgebouw aan de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal iemand was mishandeld. Bleek dat een 21-jarige bewoonster klappen had gekregen van een medebewoner van het flatgebouw. De 21-jarige had samen met een vriendin in het trapportaal een woordenwisseling gehad met de man. Hij, een 35-jarige Oldenzaler, werd in zijn woning aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. De 21-jarige heeft aangifte gedaan van de mishandeling. (09-033795)

Bij inbraak ook auto meegenomen

Markelo

Bij een inbraak in een horecagelegenheid in Markelo werd ook de sleutel van een auto ontvreemd. Hierna werd de auto meegenomen.

De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Grotestraat in Markelo ontdekte dinsdagmorgen de 24e maart dat er in de nacht van maandag op dinsdag in zijn zaak was ingebroken. Een tweetal deuren waren opengebroken en in de zaak werd geld ontvreemd uit een tweetal gokkasten en uit een kassalade. Ook werd de sleutel meegenomen van een bedrijfsbusje van de zaak waarna ook deze bus werd ontvreemd. Het gaat hierbij om een zwarte Volkswagen Caravelle bedrijfsbus voorzien van het kenteken 87-VLF-7.

De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 01.00 en 08.20 uur die dinsdagmorgen en de politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Ook mensen die weten waar nu de ontvreemde auto zich bevindt worden verzocht contact op te nemen. Dit kan middels 0900-8844, de politie Twente afdeling Hof van Twente. Of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (09-033338)

Reeds geoogste hennepplantage ontdekt

Almelo

In een schuur bij een woning in Almelo werd een reeds geoogste hennepkwekerij ontdekt. De stroom werd illegaal afgetapt. Dinsdagmorgen 24 maart werd in een schuur bij een woning aan de Nieuwstraat in Almelo een reeds geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De politie deed daar een controle omdat het vermoeden bestond dat er een kwekerij aanwezig zou kunnen zijn. De apparatuur voor de kwekerij werd aangetroffen als mede enkele vuilniszakken met resten van hennepplanten. Alles is inbeslaggenomen en wordt vernietigd. Bij controle door de Cogas bleek bovendien dat de elektriciteit illegaal buiten de meter om werd afgetapt. Tegen de 21-jarige bewoner - eigenaar, wordt proces-verbaal, opgemaakt. (09-033523)

tel. 053-4555588


---- --