Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 24 maart 2009 (1e uitzending 16.38 uur, daarna de herhaling om 19.38 uur).

Deventer
Op maandag 16 maart 2009 werd een geldloper en de bedrijfsleider van de Aldi, gevestigd aan de Beestenmarkt in Deventer, overvallen. Twee mannen gingen er met het geld uit de kluis en het geld van de geldloper er op een scooter vandoor. Er wordt een foto van de scooter getoond.

Kampen
Van een hoogbejaarde vrouw uit Kampen is de pinpas gestolen. Er worden beelden getoond van de verdachte die met de gestolen pinpas pint bij de Rabobank in Kampen.

Holten
Er heeft een inbraak plaatsgevonden in het pand van Thuiszorg Noord-West Twente aan de Gaardenstraat in Holten. Op beelden van de bewakingscamera is te zien dat twee mannen inbreken. Ze nemen PDA handcomputers, een laptop, cliƫntensleutels en contant geld mee.

Enschede
Nog een overval op een Aldi gepleegd op 14 maart j.l. Deze keer aan De Posten in Enschede. Nog voor openingstijd gaan drie mannen naar binnen, bedreigen personeelsleden met een mes en nemen geld uit de kluis mee.

Rijssen
Er worden camerabeelden getoond van verdachten van woninginbraken in Rijssen.

Enschede
Van de overval van een Gulf tankstation aan de Deurningerstraat in Enschede is een reconstructie gemaakt. Deze overval vond plaats op 2 maart j.l. Tevens worden er bewakingsbeelden uit de tankshop getoond. Daarop is te zien hoe een man binnenkomt en de medewerkster met een mes bedreigd. Hij neemt het geld uit de kassa mee.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.


-----------------------

"Onder de loep"

Politieproducer:: 06. 51378079 (Ed Reinshagen) Secretariaat OM: 038-4962134 (Tineke Zwart)

( Twente-IJsselland


---- --