Logica en Rabobank starten proef met interactieve vergadertafel

25/03/2009 11:30

Logica Nederland

Logica en Rabobank lanceren samen in Nederland de interactieve multitouch-vergadertafel MS Surface. De twee ondernemingen gaan de tafel inzetten en testen in de dagelijkse praktijk van het centrale kantoor en een filiaal van de bank. Met de MS Surface willen Logica en Rabobank een nieuwe en dynamische manier van vergaderen en overleg mogelijk maken.

In het filiaal zullen adviseurs de tafel inzetten bij gesprekken met klanten over bijvoorbeeld hypotheken, terwijl in het centrale kantoor in Utrecht zal worden vergaderd met behulp van de tafel. Logica coördineert het project en analyseert samen met Rabobank de mogelijkheden van deze nieuwe manier van overleg.

Het tafelblad van de MS Surface is een multifunctioneel touchscreen met een oppervlakte van circa een vierkante meter. Met één vingerbeweging is het mogelijk programma's te openen en documenten of foto's te verplaatsen naar een willekeurige plaats op het scherm. Ook kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd verschillende documenten digitaal openen, wijzigen en versturen. Verder is het mogelijk om met collega's of klanten op afstand te vergaderen. Het resultaat is dat de deelnemers op een zeer interactieve en vooral productieve wijze met elkaar overleggen.

Volgens Logica en Rabobank kunnen multitouchtafels een belangrijke rol spelen in nieuwe manieren van overleg tussen collega's en klanten.Maar ook in educatieve situaties kan het apparaat grote voordelen opleveren. Zo wordt de MS Surface ingezet op de Onderwijsservicebus van de Zeeuwse bibliotheek. In de bus wordt de tafel gebruikt om kinderen meer inzicht te geven in gevaarlijke verkeerssituaties. Klik hier voor meer informatie over deze toepassing.





http://www.logica.nl