FloraHolland


FloraHolland Aalsmeer op Duitse en Japanse televisie

AALSMEER, 25 maart 2009 (persbericht) - Afgelopen week stond FloraHolland Aalsmeer weer volop in de picture. Zowel de Duitse als de Japanse televisie maakten opnamen in het veilingcomplex. Woensdagochtend 25 maart draaide een Japanse filmploeg in Aalsmeer een documentaire over tulpen en de tulpengeschiedenis. Het veilen en het verdeelproces werden op film vastgelegd.

Het populaire Duitse ochtend-tv-programma `MorgenMagazin' van de ARD zond vrijdag 20 maart in alle vroegte live uit vanaf FloraHolland Aalsmeer. Thema van het programma was logistiek in de bloemenhandel. Een camerateam van zestien man vloog in het veilinggebouw hot naar her voor beeld- en geluidsmateriaal. Opnamen werden onder meer gemaakt in de veilingzaal, bij het kenniscentrum kwaliteit en op de vloer. De spanning van zo'n live-uitzending was in Aalsmeer goed merkbaar tijdens de drie momenten waarop MorgenMagazine met beelden vanuit het veilingcomplex de lucht inging. De opnamen in het gebouw werden van buitenaf ondersteund door een karavaan van reportagewagens, die al de avond vooraf waren begonnen met opbouw en installatie van de benodigde techniek.

Het resultaat van de Japanse filmploeg wordt waarschijnlijk in mei uitgezonden op de Japanse tv. De beelden van het Duitse `MorgenMagazin' zijn hier aan te klikken.

Bij de foto: Cameraman van de Japanse filmploeg in Aalsmeer aan het werk