Politie Haaglanden

Persberichten 25 maart

Haaglanden, 25-03-2009

Vergeten rugzak goed bewaakt
Den Haag Een 18-jarige man uit Wateringen zal de politie erg dankbaar zijn. De man vergat dinsdag 24 maart omstreeks half zeven zijn rugzak op het plein in winkelgebied Haagsche Bluf. Mensen die de tas even later zagen staan, waarschuwden de politie. Die zette het gebied af voor verder onderzoek door experts van de ploeg Wapens, Explosieven en Narcotica. Na ongeveer een half uur meldde de 18-jarige zich bij de afzetting met de mededeling dat hij zijn tas was vergeten. De man kon de tas exact omschrijven, waarop de agenten besloten de tas aan de Wateringer terug te geven.

Hoge nood
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar had er woensdag 25 maart beter aan gedaan niet zoveel te drinken én naar de wc te gaan voor hij op zijn brommer stapte. Politieagenten zagen de man kort na middernacht rijden op het Spui en wilden hem een blaastest afnemen. Dit lukte de man wegens zijn drankgebruik niet en ook zijn plas kon hij niet ophouden. Onder het oog van de agenten urineerde de man op straat. Nadat hij was uitgeplast, nam de politie de 43-jarige mee naar het bureau. Daar blies hij uiteindelijk 940 ugl. s Ochtendsvroeg mocht de man met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor wildplassen weer naar huis.

Kindje (7) gewond bij aanrijding
Den Haag Een zevenjarige jongetje raakte dinsdag 24 maart om 20.20 uur gewond bij een ongeval op de Leyweg. Het kind stak plotseling de rijbaan over. Een 53-jarige automobilist uit Den Haag kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De GGD vervoerde het kindje naar het ziekenhuis. Daar bleek dat het ventje nagenoeg geen letsel over hield aan het ongeval. De 37-jarige vader die bij het ongeval aanwezig was raakte bij het zien van het ongeval danig over zijn toeren. De man bedreigde de automobilist en ging hem fysiek te lijf. Agenten hadden de grootste moeite om de man te overmeesteren. De 53-jarige bestuurder had geen schuld aan het ongeval. De vader moest door de agenten mee naar het bureau genomen worden en daarmee kon worden voorkomen dat de zaak verder escaleerde.

Aangehouden voor geweld binnenshuis
Den Haag Na een melding van een hoog oplopende ruzie in een woning in Den Haag heeft de politie dinsdag 24 maart omstreeks 19.00 uur twee Hagenaars van respectievelijk 39 en 16 jaar en een 36-jarige Haagse vrouw aangehouden. De beide mannen hadden ruzie met elkaar en over en weer waren klappen gevallen. Ook zou er met een mes zijn gedreigd. De moeder van de 16-jarige nam het voor haar zoon op en sloeg de oudere man. Hierdoor raakte de man dusdanig gewond, dat hij ter observatie in het ziekenhuis werd opgenomen. Alle drie verdachten worden verhoord. De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Twee gevallen van babbeltucs
Den Haag Agenten kregen dinsdag 24 maart omstreeks 17.00 uur een melding dat op de Hogezijde een 82-jarige Haagse vrouw het slachtoffer was geworden van een babbeltruc. Twee vrouwen belden bij haar aan met de mededeling zij recht had op een financiële bijdrage vanuit de regering, omdat zij geen gebruik maakte van huishoudelijke hulp. Het slachtoffer liet de twee vrouwen binnen en stond hen te woord. Toen zij na een kwartier de woning weer verlieten, waren er onder andere geld en sieraden verdwenen.
Den Haag Op de Hengelolaan was dinsdag 24 maart omstreeks 16.00 uur een 90-jarige Hagenaar slachtoffer van een man en een vrouw die zich voordeden als medewerkers van een thuiszorgorganisatie. Terwijl het duo de man aan de praat hield, heeft een derde persoon kans gezien de woning binnen te komen en ondermeer een bankpas en sieraden weg te nemen.
De politie waarschuwt ervoor dat iedereen de kans loopt om slachtoffer te worden van een babbeltruc. Laat nooit zomaar een onbekende in uw woning binnen.

Twijfelt u over de aanbeller? Vraag een legitimatiebewijs. Hierop staat meestal de naam een telefoonnummer van de betreffende instantie. Bel de instantie en controleer of alles klopt. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe (of laat) de voordeur dicht. Vertrouwt u het nog niet, maak dan een afspraak om terug te komen als uw familie of vrienden er zijn. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Aangehouden voor diefstal bromfiets
Den Haag Op dinsdag 24 maart omstreeks 16.50 uur ging een 17-jarige Haagse bromfietser er snel vandoor toen hij op de Meppelweg van politieagenten een stopteken kreeg. De agenten zagen dat de man het rode licht negeerde. Na een korte achtervolging wisten agenten hem op de Eekhoornrade aan te houden. De verdachte bleek op een bromfiets te rijden die als gestolen stond geregistreerd. Jongeren probeerden de aanhouding nog te belemmeren door de agenten uit te schelden. Om de zaak niet verder te laten escaleren werd niemand aangehouden, wel onderzoekt de politie te zaak.

Gevaarlijke situatie door hennepkwekerij
Den Haag Na een melding dat in een woning in de Bussemsestraat een hennepkwekerij gevestigd zou zijn, troffen agenten op dinsdag 24 maar omstreeks 13.45 uur 280 hennepplanten aan. Eneco constateerde dat er sprake was van illegaal stroomgebruik wat kon leiden tot een brandgevaarlijke situatie. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen in verband met brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Hennepkwekerij ontdekt na brand
Den Haag Bij het blussen van een binnenbrand in een portiekwoning op de Mient werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen. Verdeeld over twee kamers werden circa 160 plantjes gekweekt. Terwijl politieagenten wachtten op de komst van Eneco om te kijken of er elektriciteit werd afgetapt, arriveerde de eigenaar van het pand. De 36-jarige man uit Den Haag verklaarde de woning te verhuren. De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Dubbel geparkeerd: 900 euro boete
Den Haag Even dubbel parkeren op de Theresiastraat kostte een 45-jarige man uit Den Haag dinsdagmiddag 24 maart rond 16.15 uur ruim negenhonderd euro. Passerende agenten zagen de man dubbel geparkeerd staan. Bij het natrekken van zijn kenteken bleek dat hij nog 906 euro aan boetes had openstaan. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kwam zijn baas de boetes betalen. Tevens bleek op het bureau dat de Hagenaar een volledige ontzegging van zijn rijbewijs had. Hiervoor kreeg hij een nieuw proces-verbaal.

Tas vol medicatie gevonden
Den Haag Naar aanleiding van een melding vonden politieagenten dinsdagmorgen 24 maart rond 09.20 uur op de 1e Sweelinckstraat een tas vol met medicijnen en benodigdheden om medicijnen toe te dienen. De goederen, waaronder een zwart tasje vol met naalden, een koffer vol met ampullen en drie plasmazakken, lagen deels over straat verspreid. De agenten bezochten twee in de straat gevestigde huisartsposten om te kijken of de tas bij één van hen werd gemist. Dit bleek niet het geval. In overleg met de GGD zijn alle goederen bij een apotheek afgeleverd, die zorgdraagt voor vernietiging.

Boete voor onverzekerd rijden
Den Haag / Loosduinen Tijdens een verkeerscontrole op dinsdag 24 maart omstreeks 09.00 uur op de Kerketuinenweg kreeg een 46-jarige Hagenaar een boete omdat hij onverzekerd in zijn auto reed. De man mocht niet verder rijden en moet zijn auto zo snel mogelijk verzekeren.

Veel te snel!
Den Haag / Loosduinen Bij een verkeerscontrole op de Ockenburghstraat dinsdag 24 maart tussen 18.00 uur en 23.00 uur constateerde de politie dat van de ruim 2.000 bestuurders er 545 zich niet aan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u hielden. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u. Alle bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring verwachten.

Snelheidscontrole
Voorburg - Bij een snelheidscontrole op de Prins Bernhardlaan dinsdag 24 maart tussen 13.00 uur en 14.30 uur reden zeven automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u. De toegestane snelheid bedraagt 50 km/u.

Gewond bij aanrijding
Wassenaar Bij een aanrijding op de Rijksstraatweg dinsdag 24 maart om 19.10 uur raakte een 56-jarige automobiliste uit Wassenaar gewond. De vrouw reed in haar auto op De Rijksstraatweg en kwam ter hoogte van de Rozenweg in botsing met een 57-jarige automobilist uit Wassenaar. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Met onbekende verwondingen werd de Wassenaarse naar een ziekenhuis vervoerd.

Glaasje op
Westland/Poeldijk Bij een alcoholcontrole op de Nieuweweg dinsdag 24 maart omstreeks 23.25 uur bleek dat een 62-jarige automobilist uit Den Haag onder invloed reed. De man blies 240 ugl. Met een proces-verbaal op zak kon de man naar huis. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

In de tang
Westland/Wateringen Een 31-jarige man uit Amsterdam dacht 24 maart omstreeks 13.10 uur een tang uit een Bouwmarkt te kunnen smokkelen door deze onder de haren van een stoffer met blik te verbergen. De beveiliging van de bouwmarkt sprak de Amsterdammer aan nadat hij kassa zonder te betalen gepasseerd was. Zij droegen de man over aan gewaarschuwde agenten. Op het bureau kreeg de man een transactie aangeboden van 150 euro.

Aanhouding na bedreiging buschauffeur
Westland/s-Gravenzande Bij de bushalte aan de Naaldwijkseweg hebben politieagenten in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart rond
01.00 uur een agressieve man aangehouden. De 26-jarige man uit Den Haag beledigde en bedreigde de buschauffeur, omdat hij hem vroeg geen afval op de vloer van de bus te gooien. De chauffeur waarschuwde de politie, die de man bij de bushalte ophaalde.

Slechte smoes
Westland/Wateringen Politieagenten hebben dinsdagavond om 19.20 uur twee jongens op heterdaad betrapt toen zij een bromfiets pikten. De agenten waren dinsdagavond bezig met een extra surveillance in burger, vanwege het toenemende aantal auto-inbraken in het Westland. Vanuit de Dr. Poelsstraat zagen zij plotseling twee jongens met een bromfiets rennen. Ze volgden de jongens een brandgang in en spraken hen aan. Het 16-jarige tweetal uit Wateringen verklaarde dat zij de bromfiets alleen even hadden meegenomen, om te kijken of deze nog startte. De agenten geloofden deze slechte smoes en hielden de jongens aan. De rechtmatige eigenaar bleek de bromfiets gewoon in de tuin op slot gezet te hebben, en had geen toestemming gegeven om deze mee te nemen.

Verkeerscontrole
Westland/Monster In het kader van de verkeersveiligheid heeft de politie dinsdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur op de Emmastraat een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien autos gecontroleerd: zeven bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. Zij kregen hiervoor een proces-verbaal. Van de tien gecontroleerde bromfietsers, kregen er zeven een proces-verbaal: hun bromfiets of scooter was opgevoerd.

Met gestolen fiets
Delft De politie hield dinsdag 24 maart om 15.15 uur een 26-jarige vrouw aan op verdenking van heling van een gestolen fiets. De vrouw liep met haar fiets over de Griegstraat. Surveillerende agenten zagen dat de fiets geen ringslot had en spraken de vrouw aan. Hierbij bleek dat de fiets mogelijk van diefstal afkomstig was. De politie onderzoekt de zaak.

Verdachten autokraken in de cel
Nootdorp De politie hield woensdagochtend 25 maart kort na middernacht drie verdachten aan op verdenking van inbraak in personenautos. Het drietal in de leeftijd van 18 tot 20 jaar en afkomstig uit Dordrecht en Delft werd door omwonenden op heterdaad betrapt tijdens een auto-inbraak aan de Zonnehof. Politieagenten die ter plaatse een onderzoek instelden zagen een donker kleurige personenauto wegrijden. Na een korte zoektocht in de omgeving wisten de agenten het trio te achterhalen. In de directe omgeving trof de politie vier autos aan die schade hadden opgelopen.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld
Delft De politie is op zoek naar getuigen van openlijk geweld. Een 19-jarige man werd nabij de Kruithuistunnel door vier jongeren belaagd en mishandeld. Het viertal versperde voor de 19-jarige fietser de rijbaan, pakte hem beet en mishandelde de man. Hierna renden zij weg, kennelijk omdat er twee vrouwen aankwamen fietsen. Van de daders is bekend dat zij alle vier Lonsdale kleding droegen en een blanke huidskleur hadden. Zij varieerden in de leeftijd van 18-20 jaar en hebben een lengte van 1.80 mtr tot 1.90 mtr. Een van de jongeren is kaal en had meerdere gouden oorbellen in. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Bromfietser gewond bij ongeval
Zoetermeer Een 17-jarige bromfietser raakte dinsdag 24 maart om 17.15 uur gewond bij een ongeval op de Eerste Stationstraat. De 17-jarige Zoetermeerder kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een 40-jarige automobilist uit Den Haag. De GGD vervoerde het slachtoffer met schouderletsel en een hersenschudding naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Vier aanhoudingen na geweld op straat
Zoetermeer De politie hield woensdagochtend 25 maart om 01.50 uur vier mannen (18-19 jaar) aan op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Het viertal raakte op de Van Aalstlaan betrokken bij een incident met een 30-jarige Zoetermeerder. Hierbij bedreigden zij de Zoetermeerder en richtten zij vernielingen aan de man zijn auto aan. Op aanwijzingen van getuigen kon de politie korte tijd later de mannen aanhouden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het incident. De mannen zitten nog vast aan het politiebureau.