Gemeente Zevenaar


Week 13

GIESBEEK VEILIGER
Op woensdagavond 11 maart organiseerde Giesbeeks belang een avond over de veiligheid in Giesbeek. Zo'n 70 personen uit Giesbeek kwamen naar de avond om hun mening te geven over de veiligheid in Giesbeek. Op de avond waren ook de burgemeester van Zevenaar, de wijkagent, woningbouwvereniging Laris en enkele Zevenaarse ambtenaren aanwezig. Speciale gasten waren twee leden van het buurtpreventieam van Angerlo.

Teneur van de avond was dat de inwoners van Giesbeek merken dat de veiligheid in hun dorp verandert. Veel mensen voelen zich niet meer veilig en de vraag was wat er aan gedaan kan worden.

De gemeente, de wijkagent en Laris hebben hun ideeën daarover gegeven. Ook het buurtpreventieteam van Angerlo vertelde over hun aanpak in Angerlo, wat werkt en wat niet. Aan het einde van de avond gaven 5 mensen zich op voor een Giesbeeks preventieteam.

De gemeente wil graag een steentje bijdragen aan het verbeteren van het gevoel van veiligheid in Giesbeek. Daarvoor ondersteunt Zevenaar de jongerenorganisatie Extreme en de jeugdraad. Verder willen we in samenwerking met Laris en de politie een wijkschouw organiseren waarbij de inwoners van Giesbeek kunnen aangeven wat er speelt en wat er verbeterd moet worden in hun dorp.

Maar Zevenaar is ook sterk afhankelijk van meldingen van Giesbeekse inwoners. Via het Service- en meldpunt (0316 - 595 555) en via de mail (gemeente@zevenaar.nl) kan iedereen een melding doen van kapotte verlichting, overlast, en allerlei andere zaken die de leefbaarheid in Giesbeek beïnvloeden. En een positieve bijdrage is zeker welkom!

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen? Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 28 maart

Centrum/Molenwijk/Zonnemaat Zuid

supportersvereniging DCS

VERGADERING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT
De openbare vergadering van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit wordt gehouden op 30 maart 2009 om 13.30 uur in het gemeentehuis. De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 27 maart bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

FIETSEN KIJKEN BIJ POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 2 april 2009 van 18:00 TOT 19:30 UUR. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar.