Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Bezwaren bouwvergunning Jongerencentrum ongegrond

Het college verklaart de bezwaarschriften voor het bouwen van een jongerencentrum aan de Pelikaanweg ongegrond

Het college verklaart de bezwaarschriften voor het bouwen van een jongerencentrum aan de Pelikaanweg ongegrond. Zij baseert zich hierbij op het advies van de Algemene Kamer van de commissie bezwaarschriften.

De bezwaarmakers vinden dat door de komst van het jongerencentrum grote geluidsoverlast ontstaat door huiswaarts kerende jongeren in de late avond/vroege ochtenduren. Ook hebben de omwonenden twijfels over de geluidsdichtheid van het jongerencentrum zelf.

De commissie bezwaarschriften is van mening dat het pand voldoet aan zeer strenge eisen wat betreft geluidsisolatie. Daarnaast zorgen professionals voor een mix van maatregelen en inzet op het vlak van huisregels, beperkt alcoholgebruik en toegangscontrole. Aangezien de commissie de zorgen van omwonenden begrijpt, vraagt zij de gemeente wel om extra toe te zien op de maatregelen. Dit signaal neemt het college serieus en zal ook na de realisatie van het jongerencentrum door middel van een klankbordgroep contact houden met omwonenden.