Politie Limburg-Noord

Opsporing Verzocht: verdachte van overval meldt zichzelf


Datum: 25-03-2009
Tijd bericht: 11:52
Plaats: Weert / Roermond

Een 25-jarige man uit Roermond heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag zelf bij de politie gemeld in verband met een overval op een tankstation in Weert. De overval werd dinsdagavond behandeld in Avro's Opsporing Verzocht, de verdachte werd dankzij goede bewakingsbeelden herkend door iemand die vervolgens contact opnam met de man. Zij adviseerde hem om contact op te nemen met de politie, waarna hij zich bij de politie in Roermond meldde. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Overval tankstation
De overval werd in Weert werd woensdag 12 november 2008 gepleegd op een tankstation aan de Ringbaan Oost. Omstreeks 20.00 uur kwam de overvaller het tankstation binnen en bedreigde vervolgens met een scherp voorwerp een medewerkster. Daarna sommeerde hij haar de kassalade te openen en deed een greep in deze lade. Hierna verliet de man het tankstation en rende de Ringbaan Oost over in de richting van de wijk Groenewoud.

Diefstal met geweld
In de uitzending van Opsporing Verzocht werd ook een andere ernstige zaak uit Weert behandeld. Daarvan was een reconstructie te zien en aan de hand van het signalement zijn compositietekeningen gemaakt. Deze zaak leverde 17 tips op. Daar zitten enkele bruikbare tips bij over de getoonde tekeningen. De recherche gaat hier nu mee aan de slag.

Donderdag 30 oktober 2008, omstreeks 11.30 uur, belden twee mannen aan bij een woning in Weert aan de Villartshove. Ze vertelden dat ze voor een controle aan de cv ketel kwamen en werden binnen gelaten door de bewoonster. Eenmaal in de woning bedreigden de mannen de 28-jarige bewoonster en eisten geld en sieraden. Hierbij hebben ze haar enkele malen geslagen en haar zoontje, een baby van 3 maanden oud, werd bedreigd met een mes. Uiteindelijk blijft haar zoontje ongedeerd en nemen de daders sieraden en een relatief laag geldbedrag mee.