Gemeente Almelo

Vernieuwing riolering Dollegoor 3 jaar vervroegd

25 maart 2009 - Als onderdeel van de revitalisering van industrieterrein Dollegoor grijpt de Gemeente Almelo het opknappen van het wegdek en de ondergrondse kabels en leidingen aan om het rioleringsstelsel te ververnieuwen. Drie jaar eerder dan gepland wordt de bestaande riolering in de omgeving van de Jollesweg, Königweg en een deel van de Dollegoorweg omgebouwd naar een duurzaam gescheiden stelsel met een hemelwatergemaal. In het najaar starten de werkzaamheden.

Op het industrieterrein Dollegoor ligt momenteel een gescheiden rioolstelsel dat dateert uit begin jaren vijftig. De technische levensduur van deze riolering is zestig jaar. Oorspronkelijk was de vervanging dan ook in 2012-2014 gepland. Omdat de genoemde straten van industrieterrein Dollegoor dit jaar toch op de schop gaan, is besloten om de rioolvernieuwing naar voren te halen. De benodigde EUR 448.194 wordt onttrokken aan het rioleringsbudget van 2012.

Riolering aanleggen

Duurzaam gescheiden systeem
In het bestaande rioleringsysteem verdwijnt het afvalwater in het riool en wordt regenwater ongezuiverd geloosd op het oppervlaktewater. Op industrieterreinen bestaat een grotere kans dat vervuilende stoffen via het regenwater in het oppervlaktewater terecht komen. In het kader van het duurzaamheidbeleid en de revitalisering van Dollegoor, bouwt de gemeente een hemelwatergemaal dat het regenwater eerst zuivert voordat het in het kanaal terecht komt. Deze oplossing sluit aan bij het voornemen uit het Gemeentelijke Rioleringsplan om op uitbreidings- en inbreidingslocaties zoveel mogelijk te kiezen voor duurzame stelsels van hemelwaterinzameling.