Gemeente Zederik


Help elkaar en doe mee met "De Overburen"

Vindt u het leuk om zo nu en dan eens iets voor een ander bij u in de buurt te doen? Of zoekt u iemand voor hulp bij een klein klusje? Meldt u zich dan nu aan bij "De Overburen"!

"De Overburen": dichtbij - gratis - voor iedereen - meer dan 150 deelnemers!

Deelnemers zeggen:

"Ik ben zeer enthousiast en raad iedereen om zich in te schrijven! Ik heb zelf al twee keer hulp gehad via De Overburen. De foto's van de kleinkinderen hangen nu keurig aan de muur!"

"De Overburen? Buitengewoon! Het deurtje van het vriesvak in de koelkast was stuk en is heel snel vervangen."

"De Overburen" is een telefoonsysteem dat er voor zorgt dat mensen die iets (soms maar tijdelijk) niet meer zelf kunnen, direct in contact worden gebracht met een vrijwilliger uit de buurt. Het gaat om kleine dingen zoals: planten water geven, een boodschap doen, een keer de hond uitlaten of medicijnen ophalen. Als deelnemer van "De Overburen" bent u tot niets verplicht. Wordt u gebeld en kunt u niet, dan schakelt het systeem automatisch door naar een ander.

Het systeem is bedoeld voor alle inwoners van de gemeenten Zederik, Giessenlanden en Leerdam. Iedereen kan zich inschrijven!

Informatie en/of aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden via: (010) 750 41 22 of via de website: www.deoverburen.nl Ook vindt u hier meer informatie.