Inspectie Verkeer en Waterstaat


Erkenning onderhoudsbedrijven kleine luchtvaart

Nieuwsbericht | 25-03-2009

De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft de eerste Europese CAMO-erkenningen in Nederland voor het onderhoudsmanagement van niet-commercieel gebruikte vliegtuigen in de kleine luchtvaart (general aviation) afgegeven. CAMO's (Continuing Airworthiness Management Organisations) managen het onderhoud van luchtvaartuigen en doen daarbij niet zelf aan onderhoud. De erkenningen zijn verstrekt aan General Enterprises in Eelde en Kempen Aircraft Maintenance in Budel.

Onder Europese regelgeving moeten alle luchtvaartuigen in Nederland beschikken over een goedgekeurd onderhoudsprogramma. CAMO's zijn gemachtigd deze goedkeuringen af te geven. Dankzij deze nieuwe erkenningen kan de kleine luchtvaart nu ook op de Nederlandse markt bij de sector terecht voor deze goedkeuringen. De inspectie hoopt dat meerdere erkenningen spoedig zullen volgen.

Rondvluchtbedrijven zijn per 1 april 2009 al verplicht om zelf een CAMO-erkenning te hebben of een contract met een erkende CAMO te hebben afgesloten. De rest van de kleine luchtvaart krijgt de tijd tot 28 september 2009.