Gemeente Heusden

College van Heusden feliciteert de ISD

In het wekelijkse collegeberaad van Heusden heeft het college haar felicitaties uitgebracht aan de ISD (Intergemeentelijke Sociale Dienst). Uit onafhankelijk jaarlijks onderzoek is gebleken dat de ISD, in de categorie middelgrote gemeenten, op de tweede plaats staat voor het terugdringen van het aantal huishoudens met een WWB (bijstands)uitkering. Het aantal bijstandsgerechtigden is in 2008 met 18% gedaald.

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau APE. Naast Heusden staan in de top 3 van middelgrote gemeenten ook Heerhugowaard met een daling van 20% (eerste plaats) en Maassluis met een daling van 18% (derde plaats).

Het is voor het eerst dat Heusden in de top 3 staat. De ISD heeft in 2008 extra inspanningen gepleegd om het aantal mensen in de bijstand te verminderen. Zo zijn extra detacheringen en maatwerktrajecten ingezet om mensen naar werk te begeleiden.

Het college van Heusden is zeer tevreden over de prestaties. Het college feliciteerde Marion van Limpt, directeur ISD, met de behaalde resultaten. Daarbij werd ook vooruitgekeken naar de gevolgen van de economische crisis. Van Limpt gaf aan dat de ISD organisatie klaar staat om samen met ketenpartners, zoals UWV Werkbedrijf, de gevolgen aan te pakken. Het terugdringen van de fors stijgende jeugdwerkloosheid heeft daarbij prioriteit.
Geplaatst op: 24 maart 2009