Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Almen - Rijbewijzen ingenomen op Almenseweg               |

De politie heeft op dinsdagmiddag 24 maart een 19-jarige automobilist van de weg gehaald toen hij 130 km/h reed waar 60 is toegestaan. Een 16-jarige bestuurder van een bromfiets raakte eveneens zijn rijbewijs kwijt door een snelheidsovertreding.


De automobilist uit Eefde werd rond 15.45 uur met behulp van een lasergun gecontroleerd op de Almenseweg. Zijn overtreding bedroeg 70 km/h. te hard. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij heeft een proces-verbaal gekregen.


De bromfietser uit Eefde reed rond 15.00 uur met 79 kilometer per uur langs de controle, terwijl voor hem een maximumsnelheid van 45 km/h is toegestaan. Hij heeft eveneens een proces-verbaal gekregen, zijn rijbewijs is ingevorderd.

|     |Lochem - Inbraken in woningen en autobedrijf              |

Op dinsdag 24 maart hebben onbekenden ingebroken in twee woningen in Lochem. Beide diefstallen hebben overdag plaatsgevonden, de inbrekers kwamen ook in beide gevallen binnen door een raam te forceren.


In de nacht van dinsdag op woensdag 25 maart werd getracht om in te breken in een autobedrijf aan de Hoeflingweg in Lochem.


Bij een woning aan de Barchemseweg werd de inbraak bij thuiskomst aan het einde van de middag ontdekt, daar werden onder andere sierraden meegenomen. Bij een woning aan de Dr. ten Bokkel Huininkweg zijn de inbrekers tussen 8.45 uur en eind van de dag binnengeweest en hebben daar onder andere een geldbedrag weggenomen.


Autobedrijf

Bij het autobedrijf aan de Hoeflingweg ging in de nacht rond 2.30 uur het inbraakalarm af. De eigenaar van het bedrijf ging ter plaatse om poolshoogte te nemen.
De eigenaar stuitte op de Larenseweg achter zijn bedrijf op een 24-jarige man die met zijn auto in de berm vast was komen te zitten op een hekwerk.


Na onderzoek door de gewaarschuwde politie bleek de man een 24-jarige Pool.
Hij was onder invloed en blies na zijn aanhouding 0,8 promille. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Onderzocht wordt of hij iets met de inbraakpoging heeft te maken.

|     |Zutphen - Aangehouden winkeldief blijkt in bezit van drugs|

De politie heeft op dinsdagochtend 24 maart een 38-jarige Zutphenaar aangehouden voor winkeldiefstal. Hij probeerde zonder te betalen voor tuinkruidenbouillon een winkel aan de Posbroek te verlaten.


Het winkelpersoneel ontdekte rond 9.30 uur de diefstal en droeg de man over aan de politie. Op het bureau bleek dat de man in het bezit was van ruim 25 gram wiet. Hij is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor winkeldiefstal en het bezit van drugs. De wiet is in beslaggenomen en wordt vernietigd.

|     |Zutphen - Aanhouding voor bezit harddrugs                 |

Rond het middernachtelijke uur tussen dinsdag en woensdag 25 maart heeft de politie een 44-jarige Zutphenaar aangehouden voor het bezit van cocaïne en heroïne.


Agenten zagen de man zonder licht op de Warnsveldseweg fietsen. Toen ze hem daar op wilden aanspreken, gooide hij een zakje van zich af. Dat bleek een hoeveelheid harddrugs te zijn. Ook bij zijn fouillering werden bolletjes drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De man werd aangehouden voor drugsbezit en voor verhoor ingesloten.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --