Gemeente Kaag en Braassem

Herinrichting Hertogspark, Rijpwetering


Maandag 23 maart is gestart met de herinrichting van het Hertogspark in Rijpwetering. Begin september 2009 wordt het park opgeleverd. De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van kunstgrasvelden voor voetbalvereniging ROACâ79 en Hockeyclub Alkemade en aanpassingen aan de watergangen op het sportpark.

Door een explosieve groei van het ledenbestand van beide verenigingen is ruimtegebrek ontstaan. Voor de komende jaren wordt dit met deze herinrichting opgelost. De gemeente heeft dit plan in samenwerking met de verenigingen opgesteld. Het hockeyveldenbestand wordt uitgebreid met een extra hockeykunstgrasveld. Om dit mogelijk te maken wordt het huidige hockeyveld in noordelijke richting opgeschoven en wordt de zuidelijke sloot gedempt. ROACâ79 levert ten behoeve van dit extra hockeyveld een deel van het trainingsveld in. Om de terugval in trainingscapaciteit op te vangen wordt hun tweede veld omgebouwd tot een kunstgrasveld.

Â

Het werk wordt uitgevoerd door Ceelen Sport Constructies uit Zeewolde. ASC Sports & water uit Velp hebben het werk voorbereid.