"Koeien melken is recessieproof"

25/03/2009 13:23

Boerderijuitje.nl

BoerderijUitje.nl opent drie nieuwe vestigingen

BoerderijUitje.nl, de franchiseformule voor bedrijfsuitjes op de boerderij, heeft drie nieuwe vestigingen in Nederland geopend. De nieuwe boerderijen liggen in Enter (Overijssel), Garderen (Gelderland) en op Texel (Noord-Holland). De bedrijfsuitjes van BoerderijUitje.nl lijken vooralsnog niet vatbaar voor de economische crisis. Volgens directeur Dennis Hurkmans groeit de omzet van het bedrijf zelfs in 2009 nog. "Teambuilding wordt de komende tijd steeds belangrijker om het moreel van medewerkers op peil te houden. Bovendien kiezen mensen in deze tijden weer steeds meer voor 'back-to-basic-uitjes'. Koeien melken is recessieproof".

Steeds meer bedrijven kiezen in crisistijd het platteland als bestemming voor een dagje uit, ook grotere groepen, zo merken ze bij BoerderijUitje. De formule BoerderijUitje speelt handig in op die groeiende behoefte. Steeds meer mensen maken kennis met een melkclinic, een boerenmeerkamp of ze nemen hun eigen boerenlied op in de hooiberg. De formule had reeds 5 vestigingen in Brabant en met de 3 nieuwe vestigingen is de ambitie om landelijke dekking te realiseren een stuk dichterbij gekomen.

Boeren die nu alleen koeien melken, beleven lastige tijden als gevolg van de lage melkprijs. Volgens Hurkmans zullen boeren structureel rekening moeten houden met een grilliger verloop van de melkprijs. "Een van de antwoorden daarop kan een 2e tak op het bedrijf zijn, om de kwetsbaarheid van het bedrijf te verkleinen. BoerderijUitje is dan een serieuze optie".

BoerderijUitje.nl kiest duidelijk voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. "De gastvrijheid van onze boeren en boerinnen wordt door gasten gemiddeld met een 9,5 gewaardeerd. We zijn dan ook uiterst selectief bij het werven van nieuwe boeren", aldus Hurkmans. "We willen er landelijk nog maximaal 15 tot 20 boerderijen bij, die alle hetzelfde doel hebben: de gasten 'echtheid' bieden en tegelijk de boer kunnen laten boeren."

Meer informatie: www.boerderijuitje.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.boerderijuitje.nl