Philips neemt Dynalite, onderneming in lichtregelingen over

25/03/2009 13:38

Philips Electronics Nederland B.V.

25 maart 2009

PHILIPS NEEMT DYNALITE, AUSTRALISCHE ONDERNEMING IN LICHTREGELINGEN OVER

Verdere versterking van Philips' positie als koploper in de wereldwijde overschakeling naar energiezuinige verlichtingsoplossingen

Amsterdam, Nederland en Sydney, Australië - Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag de overname bekendgemaakt van Dynalite, een toonaangevende producent van verlichtingsregelingen met hoofdzetel in Sydney, Australië. Dynalite is onderdeel geworden van de Lighting Electronics activiteiten binnen Philips Lighting. Financiële bijzonderheden over deze overeenkomst zijn niet vrijgegeven.

"Uitgekiende lichtregelsystemen kunnen onze klanten significante kosten- en energiebesparingen leveren. Een diversiteit aan lichtregelmethoden omvat voor elke situatie wel een geschikte oplossing, wat verzekert dat er geen onnodige energie wordt verbruikt, terwijl de gebruiker tegelijk een volledige flexibiliteit en beheersing van zijn omgeving krijgt. In die zin stelt de overname van Dynalite ons in staat ons aanbod van integrale energiebeheeroplossingen verder te versterken in de richting van grote ondernemingen, vastgoedontwikkelaars en hotelgroepen", zei Rudy Provoost, Chief Executive van Philips Lighting. "Het hebben van prominente activiteiten op het gebied van lichtregeling zal ons helpen extra omzet te halen uit de groeiende vraag naar energiebesparende oplossingen. Dit wordt aangejaagd door de trend naar gebouwen met netto nul CO2-uitstoot en de versnelde wereldwijde overschakeling naar groene, energiezuinige oplossingen, deels afgedwongen door strengere wetgeving van overheden."

Dynalite is opgericht in 1989 en is sindsdien een prominente onderneming geworden op het gebied van lichtregeling met zijn oplossingen voor energiebeheer en gebouwautomatisering, architectonische lichtregeling, woningautomatisering en andere woningtoepassingen. De onderneming, met vestigingen in Australië, het Verenigd Koninkrijk, China en Dubai, heeft circa 130 medewerkers. Dynalite realiseerde in 2008 een winstmarge en omzetgroei met dubbele cijfers; een prestatie die naar verwachting in de komende jaren voortgezet zal worden aangezien de onderneming gebruik kan gaan maken van de bestaande wereldwijde verkoopkanalen van Philips.

De overname van Dynalite biedt Philips een significante uitbreiding van haar bestaande activiteiten op het gebied van lichtregeling. De combinatie zal een prominente positie innemen in de wereldwijde branche van lichtregelsystemen, met een geschatte totale marktwaarde van circa EUR 2 miljard. Met de overname breidt Philips ook haar assortiment groene producten uit, en verzekert zij verder haar leidinggevende positie in de wereldwijde overschakeling naar energiezuinige verlichtingsoplossingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.philips.nl/nieuwscentrum