Gemeente Bernheze


Uitgifte Heilaren-noord vertraagd

De uitgifte van kavels, koopwoningen en huurwoningen in het plan Heilaren-noord in Heeswijk-Dinther heeft vertraging ondervonden. Het is nog niet bekend wanneer de uitgifte kan worden hervat.

In 2006 zijn met twee projectontwikkelaars en een woningbouwcorporatie afspraken gemaakt over de kaders voor de plannen die zij konden ontwikkelen.
In 2007 zijn de eerste woningen en kavels in dit plan verkocht. Twee van de drie ontwikkelaars waren toen nog bezig met het maken van ontwerpen. Begin 2008 is het project tijdelijk opgeschort omdat er nieuwe uitgifteregels moesten worden opgesteld. Halverwege 2008 heeft de gemeente de ontwikkelaars verzocht om de bouwplannen af te wikkelen zodat de verkoop gestart kon worden. Tot op heden zijn de bouwplannen echter, ondanks herhaaldelijk aandringen, nog steeds niet volledig afgerond. Dat komt met name doordat een van de plannen die werden ingediend niet voldeed aan de uitgangspunten van het bestemmingsplan, wat heeft geleid tot een bezwaarprocedure.
De gemeente Bernheze blijft ernaar streven het traject voortvarend af te ronden, maar op dit moment is nog niet bekend wanneer de verkoop van start kan gaan. Zodra dat het geval is, zullen we dat in De Bernhezer en op onze website bekend maken.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35