Gemeente Delfzijl

Bestemmingsplan Holwierde Woningbouwlocatie Hedericoterrein-Zuid opnieuw ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Holwierde Woningbouwlocatie Hendericoterrein-Zuid voor wat betreft de eerste fase wordt opnieuw ter visie gelegd. Dit is nodig omdat het vorige bestemmingsplan voor deze locatie niet de goedkeuringsprocedure heeft doorlopen. In plaats daarvan is Gedeputeerde Staten destijds om een bevoegdheidsverklaring gevraagd. Deze verklaring is verleend voor alleen de eerste fase waarin 27 woningen zijn voorzien.

Met deze verklaring was het mogelijk om via zelfstandige projectprocedures (ex artikel 19, lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening) bouwvergunningen te verlenen. Inmiddels is op deze wijze voor achttien twee-onder-een-kap woningen en één vrijstaande woning een bouwvergunning afgegeven.

Â

Sinds 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening van kracht. Onder deze Wet is het niet meer mogelijk om zelfstandige projectprocedures te doorlopen. Om nu te voorkomen dat voor de acht resterende kavels separate bestemmingsplannen moeten worden opgesteld en om er voor te zorgen dat een goed toetsingskader blijft bestaan voor de eerste fase van het plan, is het noodzakelijk het ontwerpbestemmingsplan opnieuw ter inzage te leggen en vervolgens vast te stellen.

Â

Het ontwerpbestemmingsplan Holwierde Woningbouwlocatie Hendericoterrein-zuid bevat alleen de (goedgekeurde) eerste fase van het plan. De gronden van de zes woon/werk locaties en de negen vrijstaande woningen worden meegenomen in het te actualiseren bestemmingsplan voor de gehele kern Holwierde-Nansum.

Â

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, wordt aangekondigd op de gemeentepagina in de Eemsbode.