Gemeente Delft

College Delft wees gemeentegarantie Sauria terecht af

De Adviescommissie voor de bezwaarschriften komt in haar advies tot de conclusie dat het college van Delft de gemeentegarantie voor Sauria terecht heeft afgewezen.

In het vonnis voert de Commissie aan, dat voor het toekennen van de gemeentegarantie het publiek belang ontbreekt. Bovendien past het toekennen niet binnen de beleidsregels en bestaande verordeningen van de gemeente.

De Commissie stelt in haar advies echter ook, dat het in lijn had gelegen om te bezien of er sprake was van een bijzonder geval, dat alsnog in aanmerking had gekomen voor geldelijke steun.

Het college heeft het advies van de Commissie opgevolgd en onderzocht of de stichting als bijzonder geval bestempeld kan worden. Het college kwam tot de conclusie dat dit niet het geval is en zal het besluit in stand houden om geen gemeentegarantie of subsidie te geven aan de Stichting Sauria .

Door de beslissing van het college komt er een voorlopig einde aan het geschil tussen de gemeente Delft en de stichting, die zich onder andere bezighoudt met het kweken en instandhouden van bedreigde reptielen.

De stichting Sauria kan tegen het besluit van het college in beroep gaan bij de Rechtbank van 's Gravenhage.

Noot voor de redactie, (