Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


25 mrt 2009

Campagne tegen overlast in Gouda

Met de slogan `Korte Akkeren pikt misdaad niet meer' is de gemeente Gouda, samen met politie, woningbouwvereniging Mozaïek Wonen en de bewoners in de wijk Korte Akkeren een campagne gestart tegen de aanhoudende overlast in deze wijk.

Met de campagne wordt aandacht gevraagd voor de overlast en het terugdringen daarvan. De bewoners zelf zullen de campagne uitdragen in samenwerking met de betrokken instanties en onder meer flyers uitdelen.

Wijkbewoners ondervinden nog steeds hinder van jongeren die overlast geven, ondanks de maatregelen die de gemeente en politie al hebben genomen. Er wordt met name geklaagd over geluidsoverlast, dealen, auto-inbraken en vernielingen. De campagne is een extra middel voor gemeente en politie om de overlast terug te dringen en een prettige en veilige leefbare omgeving te houden waar het goed wonen is. Personen die informatie hebben die van belang kan zijn voor de aanpak van de overlast worden gevraagd dit te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem.

De campagne bestaat uit posters, brochures en kaartjes die in de wijk worden verspreid en zal zes maanden duren. Na deze periode zal de campagne worden geëvalueerd. In een overleg tussen de betrokkenen zullen de resultaten worden teruggekoppeld en zal de gezamenlijke aanpak verder worden besproken.