Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


25 mrt 2009

Ontruimingscampagne tijdens de brandpreventieweek

De Nationale Brandpreventieweek organiseert in oktober een 'Ontruimingscampagne', nu het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties bereid is deze campagne te subsidiëren.

Onderzoek van de Nederlandse Brandwonden Stichting toont aan dat een zeer groot aantal werknemers geen jaarlijkse ontruiming oefent. Vooral bij organisaties met een detentiefunctie, in de gezondheidszorg en scholen is dat zorgelijk. De gevangene, cliënt of leerling is namelijk afhankelijk van het personeel van de organisatie om veilig naar buiten te komen. Om deze reden richt de campagne zich op er op dat werknemers van deze (en andere) organisaties in Nederland elk jaar een ontruimingsoefening gaan houden.

Ook streeft de campagne ernaar om via `ontruimen op het werk' aandacht te vragen voor het vluchten in de thuissituatie. Momenteel is de organisatie van de Nationale Brandpreventieweek druk bezig met de voorbereiding van de campagne.

De Kick-Off bijeenkomst vindt begin juni plaats. De campagne van de brandpreventieweken start begin oktober en loopt drie weken.