Gemeente Alkmaar


Wethouder Van Dam presenteert maatregelen kredietcrisis te beperken

Alkmaar, 25 maart 2009

Geen nieuwe plannen en geen extra geld om de economische- en financiële crisis te lijf te gaan. Juist geplande activiteiten en projecten naar voren halen, dat is het standpunt van het Alkmaarse college wat Rian van Dam wethouder Financiën tijdens de raadscommissie Bestuur en Middelen dinsdagavond 24 maart 2009 aan de raadscommisieleden presenteerde.

Naast de maatregel 'de investeringen naar voren halen', zoals het investeren in gebouwen, bruggen, wegen en groen, werd ook het punt jongeren en werkgelegenheid genoemd. Als laatste twee kwamen naar voren: 'investeren in economische activiteiten', denk aan stadspromotie en investeren in dienstverlening aan ondernemers (ook startende-) en 'investeringen die door de Provincie en het Rijk' naar voren worden gehaald.

Meer concrete informatie leest u in bijgevoegde presentatie die Rian van Dam, wethouder Financiën tijdens de raadscommissie hield en de aan de raadscommissieleden gerichte memo (ook bijgevoegd).

"We gaan niet wachten, maar meteen aan de slag", aldus de wethouder Financiën, Rian van Dam. Begin april zal Van Dam de raad een planning en concrete invulling van de maatregelen voorleggen.

25 maart 2009