Gemeente Delfzijl

Impuls brede scholen, sport en cultuur levert extra banen gemeente Delfzijl

De gemeente Delfzijl gaat deelnemen aan de impuls 'brede scholen, sport en cultuur' van de ministeries Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn & Sport. De impuls stelt tot en met 2012 middelen beschikbaar om combinatiefuncties te realiseren. Dit zijn functies waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever maar werkzaam is voor twee of meer sectoren: in dit geval onderwijs, sport en/of cultuur.

Een combinatiefunctie moet de verbinding en samenwerking tussen onderwijs, sport en cultuur versterken. Bovendien moeten de combifuncties leiden tot meer sport -en cultuuraanbod op en om brede scholen in het primair en voortgezet onderwijs en betere afstemming binnen deze sectoren.

De kadernota Sport & Bewegen die door gemeenteraad in 2008 is vastgesteld gaat uit van deelname aan de impuls brede scholen, sport en cultuur. De gemeente komt hiervoor eerder in aanmerking dan gepland. De impuls gaat uit van drie tranches gebaseerd op inwoneraantal. De eerste tranche is voor de 31 grootste gemeenten. Delfzijl hoort bij de derde tranche. Een aantal gemeenten uit de tweede tranche hebben aangeven pas later mee te doen. Hierdoor is het voor Delfzijl mogelijk om nu deel te nemen.

In 2012 moeten in de gemeente Delfzijl in totaal er 4.2 fte worden gerealiseerd. De gemeente heeft voor 2009 de opgave om twee volledige combinatiefuncties te realiseren. De rijksoverheid financiert de combifuncties in het eerste jaar voor 100%. Daarna moet de gemeente tot en met 2012 60% van de kosten financieren.

Het college van B&W ondertekent een verklaring tot deelname. De gemeenteraad wordt gevraagd om vanaf 2010 geld beschikbaar te stellen voor de cofinanciering.