Gemeente Lelystad

SGL wint debatwedstrijd Speak Up 2009

SGL is tijdens het jongerendebat van Lelystad 'Speak Up' dinsdag 24 maart winnaar geworden. In de raadzaal van het stadhuis vond de allesbepalende finale plaats van de politieke wedstrijd tussen de vier middelbare scholen.

Scherpe debatten

Aan het jongerendebat deden mee: SGL, isg Arcus, Rietlanden en Groenhorst College. Er is tijdens het Speak Up debat op krachtig politieke wijze gestreden om hét beste idee van én voor Lelystad. De leerlingen en begeleidende raadsleden voerden scherpe debatten in de politieke arena van de stad.

Winnende idee

Alle ideeën waren van goede kwaliteit, maar één idee sprong eruit. Het opvallende idee van de SGL is de grote winnaar van het Speak Up debat. Het beste idee van Lelystad is een jongerenpark met een multifunctioneel platform dat zowel kan dienen als hangplek en als zomerpodium. De mogelijke locatie voor het jongerenpark is op het grasveldje naast de Agora.

7.500 euro

De winnaars kregen uit handen van burgemeester Horselenberg de cheque ter waarde van 7.500 euro. De herhaling van het jongerendebat is terug te zien via de website van gemeente Lelystad.

Meer informatie over Speak Up: The Challenge 2009 is te vinden www.speakuplelystad.nl

---