Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht poging beroving meisje

Koog aan de Zaan, 25-03-2009 o De politie is sinds 21 maart jl bezig met een onderzoek naar een poging beroving van een 10-jarig meisje.

Het meisje werd donderdagmiddag 19 maart 2009 omstreeks 16.45 uur belaagd door een viertal jongens van rond de 16 jaar. De jongens eisten geld van haar, vernielden haar fiets en haar telefoon. Ook duwden zij haar op de grond en schopten haar diverse keren. Hierna is het viertal weggelopen in de richting van de Akkerbuurt in Koog aan de Zaan De politie heeft een uitgebreid signalement van drie van hen. Dader 1; bruine huidskleur, sprak Nederlands met een accent. De jongen droeg een zwarte zonnebril met grote brillenglazen, een zwarte gewatteerde jas met een capuchon met bruine bontkraag, een donkerblauwe spijkerbroek, witte sportschoenen van het merk NIKE. Hij had een zwarte baseballpet op met een witte adelaar aan de voorzijde. Dader 2; had een blanke huidskleur, had donker kort haar met krulletjes, droeg een donkerblauwe sweater zonder capuchon, een grijze joggingbroek, zwarte sportschoenen van het merk PUMA en hij droeg een klein oorringetje in zijn rechteroor.
Dader 3; had een donkerbruine huidskleur, en had kort donker kroeshaar. De jongen droeg een witte glimmende jas tot aan zijn middel, een zwart t-shirt met letters en een zwarte spijkerbroek. Het meisje heeft zaterdagmiddag aangifte gedaan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.