Gemeente Roerdalen


Gemeente Roerdalen en Wonen Roer & Maas tekenen prestatieafspraken

Op dinsdag 24 maart hebben gemeente Roerdalen en Wonen Roer & Maas prestatieafspraken ondertekend. Met deze afspraken onderstrepen gemeente en wooncorporatie het belang van onderlinge samenwerking op het brede terrein van wonen en leefbaarheid.

Burgemeester Hanselaar van Loevezijn van de gemeente Roerdalen en directeur Smitsmans van Wonen Roer & Maas tekenden de overeenkomst. Doelstelling van de prestatieafspraken is het op hoofdlijnen duidelijkheid geven over de bijdragen van partijen aan de uitvoering van het lokale woonbeleid. De samenwerkingsovereenkomst geldt tot eind maart 2011.

De gemeente Roerdalen en Wonen Roer & Maas staan de komende jaren voor belangrijke beslissingen en grote financiële investeringen op het gebied van wonen en leefbaarheid. Het verhogen van de bouwproductie voor bepaalde doelgroepen en het versnellen van procedures is van grote maatschappelijke betekenis. Rekening houdend met de verwachte krimp in het inwonertal, is sanering van de bestaande woningvoorraad daarbij een reële optie, waarbij nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan het aspect Wonen, welzijn & zorg, de communicatie met de huurders en bewoners en het thema duurzaamheid. Tegen deze achtergrond zijn deze prestatieafspraken gemaakt. De afspraken zijn te zien als een intentieovereenkomst en zullen verder worden uitgewerkt in (realisatie)overeenkomsten c.q. projectafspraken waarin verdere afspraken over investeringsinspanning en cijfers worden gemaakt.