FloraHolland


FloraHolland Productcommissie snij Hortensia

FLORAHOLLAND (25 maart 2009) - 19 Maart 2009 heeft FPC snij Hortensia weer vergaderd. Voorafgaand aan de vergadering heeft er een kwekersbijeenkomst plaatsgevonden. De FPC-vergadering stond volledig in het teken van evaluatie van deze bijeenkomst. De FPC was tevreden over de bijeenkomst en de goede opkomst van zowel kwekers als kopers. Kopers hebben via de enquête aangegeven dat zij veel waarde hechten aan goede beelden bij beeldondersteunend veilen. Aangezien een snij Hortensia in veel verschillende kleuren aangevoerd kan worden onder een en dezelfde productcode is het aangeven van een kleur(code) erg belangrijk. Kopers willen graag de productnaam met een kleuraanduiding. Het streven is om zoveel mogelijk real time beeldmateriaal op het klokfront te tonen. Dit zal vanuit de veiling gestimuleerd worden. Het meegeven van een kleuraanduiding (code) is hierin ook erg belangrijk.

Tijdens de kwekersbijeenkomst is gesproken over een voorstelwijziging productspecificatie. Met betrekking tot het blad wordt extra toegevoegd;
o stelen t/m 40cm moeten minimaal 1 bladpaar hebben. o Diametersortering; de diameter van de kleinste bloem zal aangegeven worden.

Het voorstel zal besproken worden met de VGB. Hun mening wordt teruggekoppeld aan de FPC. Bij goedkeuring gaat dit voorstel in medio juni 2009.