Politie Hollands Midden Leiden Man geeft gestolen fiets als onderpand Een 20 jarige man uit Noordwijkerhout vroeg een bewoner van de Lodewijk van Deijsselstraat om geld en bood zijn fiets aan als onderpand aan. De bewoner ging hier op in en gaf hem tien euro maar kreeg argwaan toen hij de fietssleutel miste. Hij belde de politie en die trof de aanbieder daar op een bank in het parkje aan. De man kon zich niet identificeren en vertelde dat hij de fiets had gevonden. De verdachte is veelpleger en wordt donderdag 26 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiderdorp Opgelet voor oplichters De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als TNT medewerkers. Onder valse voorwendselen laat man aan de deur pinnen voor een pakketje. Met de mobiele pinapparatuur kopieert men echter de pasgegevens. Met die gegevens wordt dan geld van de rekening gehaald.

Een vrouw in Leiderdorp overkwam dit maandag 23 maart. Rond 13.00 uur belde een 18 tot 20 jarige man aan. Hij had een pakje bij zich waarover de vrouw een week daarvoor gebeld was. Zij ontving dat als dank voor een abonnement die zij al lang op een krant had. De vrouw moest alleen nog even 1,55 euro verzendkosten pinnen. Het pinnen mislukte, waarna de neppostbode weer met het pakje vertrok en beloofde vrijdag weer terug te komen. Toen de vrouw navraag deed bij de krant en daar ontkennend op werd gereageerd, rook zij onraad. Van haar bank hoorde zij dat er inmiddels een geld was opgenomen.

De politie vraagt alert te zijn op dit soort praktijken en direct 112 , er niet op in te gaan en te bellen als zich mensen aan de deur melden. Het opnemen van een goede beschrijving van de persoon en/of voertuig kan de politie helpen bij het achterhalen van de dader(s).

Waddinxveen Boete voor niet tonen identificatiebewijs Vier jongeren uit Waddinxveen, twee meisjes van 14 en één meisje van 15 jaar en een jongen van 15 jaar zijn dinsdagmiddag 24 maart door de politie beboet omdat zij zich niet konden identificeren. De politie was rond 16.10 uur naar de Zuidplaslaan gegaan omdat buurtbewoners overlast ondervonden van een groep jeugd. De politie trof de schreeuwende en gillende groep aan temidden van lege blikjes, papiertjes en zakjes. De vier konden zich door de politie daarnaar gevraagd niet identificeren. Zij kregen een boete van 30 euro. Na het ingrijpen van de politie werd het weer rustig.

Berkenwoude Aanhouding voor vernieling De politie heeft woensdag 25 maart een 22 jarige inwoner van Berkenwoude aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een onderzoek naar de vernieling van een rasterwerk bij een jeugdsoos aan de Kerkweg. Daar werden twee sloten verwijderd en in een sloot gegooid en een onderbalk van het raster beschadigd. De gemeente deed aangifte. De verdachte is na zijn verhoor en met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.