Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 17 maart 2009

Voorontwerp bestemmingsplan golfbaan De Hooge Vorssel Het college van burgemeester en wethouders legt het voorontwerp bestemmingsplan golfbaan De Hooge Vorssel ter opiniërende bespreking aan de Raadscommissie Ruimtelijke Zaken voor. Het planontwerp voorziet in een planologische regeling voor zowel de bestaande 9-holes als de voorgenomen uitbreiding naar een 18-holes baan, een en ander inclusief de vereiste natuurcompensatie. Vervolgens zal het betreffende voorontwerp te zamen met de ontwerp-milieueffectrapportage voor inspraak ter inzage worden gelegd.

Opening Kilsdonkse molen
De restauratie van de Kilsdonkse molen in het Aa-dal bij Heeswijk-Dinther is afgerond. De officiële opening is gepland in het weekend van 8, 9 en 10 mei 2009. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hiervoor een bijdrage van maximaal EUR 7.500,- beschikbaar te stellen.

Deelregionale biomassa-energiecentrale (BMEC)
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de aanbevelingen die werden gedaan door de intergemeentelijke bestuurlijke en ambtelijke werkgroep die onderzoek doet naar de mogelijkheden van een deelregionale BMEC. Bernheze werkt sinds 2007 hiertoe samen met de gemeenten Oss, Uden, Veghel en Sint Oedenrode. In het voorjaar van 2008 bleek dat een deelregionale BMEC haalbaar is. In het afgelopen jaar is nader onderzoek gedaan, waarna aanbevelingen zijn geformuleerd. De beslissing die nu is genomen door alle betrokken gemeenten betekent dat een volgende stap gezet kan worden in het realisatietraject, namelijk het voorbereiden van een aanbesteding.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35