Gemeente Westvoorne


Nieuwe aanbesteding voor hulp bij het huishouden emmer

Gemeente Westvoorne heeft in 2007 een aantal bedrijven gecontracteerd voor het leveren van hulp bij het huishouden.

Deze contracten lopen af. Daarom is er een nieuwe Europese aanbesteding gestart. Het is de bedoeling dat de nieuwe contracten op
1 juli 2009 ingaan.

De gemeente heeft geen invloed of huidige aanbieders mee gaan doen met de aanbesteding. Het zou dus kunnen zijn dat na de aanbesteding huidige aanbieders afvallen of dat er nieuwe aanbieders hulp gaan leveren. U als cliënt heeft de keus wie van de gecontacteerde aanbieders de hulp gaat leveren. In het voorkomende geval dat u op dit moment een aanbieder heeft die na 1 juli niet gecontacteerd zal worden zal de gemeente er voor zorgen dat u niet zonder hulp komt. U mag dan een keus maken uit andere wel gecontracteerde aanbieders.

Een andere verandering die zeker gaat plaatsvinden zijn de veranderende regels omtrent het inzetten van alfahulpen. Binnenkort zal de wet (Wmo) aangepast worden waardoor het niet (meer) mogelijk is om hulp in het huishouden via de gemeente georganiseerd te krijgen via de alfahulp constructie. Op dit moment verzorgt de zorgaanbieder alle administratie rondom een alfahulp. Dit zal, als de wetsverandering ingaat, niet meer mogelijk zijn. Het blijft echter wel mogelijk om een alfahulp in te zetten. U krijgt dan van de gemeente een vergoeding om de alfahulp te betalen maar u heeft zelf alle verplichtingen als werkgever.

De komende maanden zal de gemeente in samenwerking met de aanbieders u over dit onderwerp afzonderlijk informeren. Alle cliënten die op dit moment hulp bij het huishouden hebben zullen de komende tijd regelmatig ook geïnformeerd worden over de voortgang van de aanbesteding. Daarnaast kunt u informatie over de op handen zijnde veranderingen vinden via stichting alphatrots.

Stichting Alphatrots heeft een landelijke informatielijn geopend voor alphahulpen en hun cliënten.
De alphahulplijn is iedere dag bereikbaar van 13.00 tot 15.00 uur, tel. 0900-2030405 ( 0.05 c/pm). Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.alphatrots.nl/wijziging-wmo