Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Opgelet voor oplichters

Leiderdorp, 25-03-2009 o De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als TNT medewerkers. Onder valse voorwendselen laat man aan de deur pinnen voor een pakketje. Met de mobiele pinapparatuur kopieert men echter de pasgegevens. Met die gegevens wordt dan geld van de rekening gehaald.

Een vrouw in Leiderdorp overkwam dit maandag 23 maart. Rond 13.00 uur belde een 18 tot 20 jarige man aan. Hij had een pakje bij zich waarover de vrouw een week daarvoor gebeld was. Zij ontving dat als dank voor een abonnement die zij al lang op een krant had. De vrouw moest alleen nog even 1,55 euro verzendkosten pinnen. Het pinnen mislukte, waarna de neppostbode weer met het pakje vertrok en beloofde vrijdag weer terug te komen. Toen de vrouw navraag deed bij de krant en daar ontkennend op werd gereageerd, rook zij onraad. Van haar bank hoorde zij dat er inmiddels een geld was opgenomen.

De politie vraagt alert te zijn op dit soort praktijken en direct 112 , er niet op in te gaan en te bellen als zich mensen aan de deur melden. Het opnemen van een goede beschrijving van de persoon en/of voertuig kan de politie helpen bij het achterhalen van de dader(s).