Gemeente Dongeradeel


Himmeldei Dokkumerbos

Op woensdag 25 maart organiseerde de Wijkraad Fugellân in samenwerking met OBS 'Nynke van Hichtumskoalle' en CBS 'De Hoekstien' een Himmeldei in het Dokkumerbos. Ook werden er een aantal jonge struiken aangeplant.

De leerlingen van beide scholen gingen enthousiast aan de slag. Onder toeziend oog van een wijkbeheerder van de gemeente Dongeradeel werd de jonge aanplant vakkundig in de grond gezet. Verder werd het Dokkumerbos helemaalschoongemaakt. Naast papiertjes, blikjes en ander zwerfafval, werd er ook groter materiaal aangetroffen zoals pallets, foldermateriaal en snoeiafval. Al met al werden vele containers met afval opgeruimd. "Het bos is nu weer prachtig schoon. We hopen dat het zo blijft", aldus Mevrouw Terpstra van de Wijkraad Fugellân.

In de periode maart april worden ieder jaar de 'traditionele' himmeldagen gehouden in de gemeente Dongeradeel. De komende weken zullen ook op andere plaatsen dorpsbelangen, buurtverenigingen en scholen weer een Himmeldei houden, zodat hun omgeving en weer opgeruimd en netjes uitziet. De hiervoor benodigde containers en prikstokken worden door de gemeente ter beschikking gesteld. Na afloop worden de containers weer opgehaald door de gemeente. De scholieren krijgen allemaal een presentje als dank voor de gedane arbeid. Wilt u ook een himmeldei organiseren? Neem hiervoor dan contact op met de heer D.A. Zijlstra van de gemeente op (0519) 298 732.

De leerlingen van alle scholen enthousiast aan de slag Himmeldei 1

De leerlingen van alle scholen enthousiast aan de slag!

Himmeldei 3 Himmeldei 4