Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



---

Denk mee over de toekomst van Amsterdam

25 maart 2009

Burgemeester Job Cohen heeft zijn wens voor de toekomst van Amsterdam op de site www.binnen30minuten.nl geplaatst. Hij pleit voor een grote metropool; een grote stad inclusief Zaanstad en Noord, met beter openbaar vervoer en bereikbaarheid. Daarnaast wenst hij dat de kleine ondernemers die nog bestaan en de vele kleine markten hun identiteit niet verliezen.

"Een metropool met de faciliteiten die daar bij horen, maar toch de gezelligheid en knusheid van een dorp waar buren elkaar nog gedag zeggen en kennen.." aldus de burgemeester.

Eerder liet ook zangeres Maud haar wens achter op de site. Zij pleit voor meer sociaal-culturele voorzieningen voor kinderen. "Het zou mooi zijn als de gemeente dit soort projecten misschien meer zou kunnen steunen/stimuleren."

Op www.binnen30minuten.nl kunnen inwoners dit jaar in vragenrondes van drie keer tien minuten hun ideeën geven over de (ruimtelijke) toekomst van de stad. De ideeën geven mede richting aan de nieuwe structuurvisie voor de stad. De bedoeling is om zoveel mogelijk Amsterdammers te betrekken.

De nieuwe structuurvisie (die vooruitkijkt naar 2040) gaat over vragen als: hoe kunnen we extra woningen, bedrijven, hotels, groen en recreatie inpassen in de stad? Welke ruimte hebben we nodig om een duurzame stad te worden? Hoe Amsterdammers daarover denken, staat de site.

Alle ideeën en uitdagingen die worden verzameld zijn input voor de Concept Ontwerp Structuurvisie, die eind 2009 verschijnt. Hierop volgt een consultatieronde. In 2010 moet de structuurvisie van kracht worden. In mei verschijnt eerst nog de `De Pijlers' (werktitel). Daarin worden de hoofdpunten van de ruimtelijke opgaven en de belangrijkste keuzevraagstukken voor de stad beschreven.
---