Werkgeversvereniging AWVN

Xerox winnaar AWVN-Innovatietrofee 2008

Datum: 25 maart 2009

Xerox Venray is de winnaar van de AWVN-Innovatietrofee 2008. Xerox is wereldwijd marktleider op het gebied van documentbeheer. Vernieuwing van arbeidsverhoudingen is voor Xerox een continue proces, waarbij goed naar de dagelijkse praktijk wordt gekeken. In 2008 heeft dit proces zich gemanifesteerd in diverse innovatieve, samenhangende projecten, zoals de toekomstverkenning `Future site approach', de HR-3p-matrix (een aanpak om potentie en performance in beeld te brengen), het CAO protocol Employability, en de ontwikkeling van eigentijdse arbeidsvoorwaarden, met veel aandacht voor de combinatie van werk en privé.
Algemeen directeur Toon Van Asseldonk van AWVN reikte de AWVN-Innovatietrofee 2008 uit aan de Manager arbeidszaken van Xerox, Jan Wijnands, op het Symposium `Sociale Innovatie, juist nu'.

Professor Aukje Nauta sprak op dit symposium over employability in barre tijden, en noemde de huidige tijd een lakmoesproef voor bedrijven. Zij wees erop dat anticyclisch (employability)beleid concurrentievoordeel geeft, oftewel: "Goede werkgevers duren het langst".

Hans van der Steen, directeur Arbeidsvoorwaardenbeleid van AWVN, vindt dat sociale innovatie juist nu volop de aandacht verdient. Innovatieve oplossingen om de crisis de baas te blijven krijgen meer kwaliteit als medewerkers daar zoveel mogelijk bij betrokken worden. Draagvlak voor deze oplossingen vergroot ook het vertrouwen in de toekomst. Sociale innovatie past daarom goed bij de huidige maatschappelijke omslag.

De AWVN-Innovatietrofee is een jaarlijkse prijs voor het bedrijf dat in dat jaar het meest inspirerende voorbeeld biedt van sociale innovatie. De winnaar van de jaarprijs wordt gekozen uit de vier winnaars van een kwartaalprijs. Instelling van de prijs vloeit voort uit het AWVN-concept Slimmer werken - ofwel sociale innovatie.

De andere genomineerden waren Aluchemie Botlek, Cehave landbouwbelang Veghel en ING Nederland.