Ministerie van Defensie

Staatssecretaris ontvangt studenten masterclass

25 maart 2009, 17.09 uur

Staatssecretaris De Vries had vandaag een ontmoeting met een aantal studenten van Marokkaanse afkomst die een tweetal opdrachten doen binnen Defensie.

Defensie organiseert samen met TANS, een landelijke netwerkorganisatie voor Marokkaans talent, een masterclass voor studenten met een multiculturele achtergrond. Het merendeel van deze studenten is vrouw en studeert in het 3e en 4e jaar van het HBO of WO. De studenten krijgen van Defensie de gelegenheid om binnen de Hoofddirectie Informatievoorziening & Organisatie en bedrijfsgroep Gezondheidszorg een opdracht te doen.

De studenten en de staatsecretaris discussieerden over het diversiteitbeleid van Defensie, de vacatureproblematiek, de positie van de staatssecretaris en de organisatiecultuur van Defensie.

Divers personeelsbestand

De afgelopen jaren is gebleken dat Defensie voor het uitvoeren van haar taken en ambities behoefte heeft aan een divers samengesteld personeelsbestand. De aanwezigheid van vrouwen en personeelsleden met een andere culturele achtergrond openen tijdens missies deuren die anders gesloten zouden blijven. De Masterclass biedt Defensie een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met goed opgeleide en gemotiveerde werknemers met een uiteenlopende achtergrond.