Politie Zuid-Holland-Zuid

25/03 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 25-03-2009 o Persberichten district II

POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN NA WONINGINBRAAK
PAPENDRECHT Na een woninginbraak aan de Boeieraak in Papendrecht in de nacht van dinsdag 24 maart op woensdag 24 maart heeft de politie twee verdachten - een 25-jarige man uit Krimpen a/d IJssel en een 28-jarige man uit Tilburg aan weten te houden in de Boomgaardstraat in diezelfde plaats. De bewoners van het huis werden s nachts wakker van de inbrekers en constateerden dat hun auto en allerlei andere waardevolle spullen waren weggenomen. De bewoner sloeg direct alarm bij de politie die meerdere surveillerende politieagenten inzette om de verdachten in de gestolen auto op de sporen. Met succes, want de verdachten werden getraceerd waarna ze na een achtervolging konden worden aangehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De gestolen auto en de overige gestolen spullen gaan retour naar de bewoners. Zij hebben aangifte gedaan. Beide heren werden tevens gezocht door de politie omdat zij elders in het land niet waren teruggekeerd van detentieverlof.

NAMAAKKLEDING INBESLAGGENOMEN
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van dinsdag 24 maart op woensdag 25 maart een hoeveelheid vermoedelijke namaakkleding en namaakschoenen in beslaggenomen. Surveillerende agenten gaven de bestuurder een 20-jarige man uit Gorinchem - van een auto op de Banneweg een stopteken omdat zijn achterlicht het niet deed. Deze bestuurder stapte uit maar reageerde zo vreemd op de opmerking over het achterlicht dat de agenten achterdochtig werden. Hem werd gevraagd de achterbak te openen waarin toen de sporttas met vermoedelijke namaakkleding werd aangetroffen. Deze werd in beslaggenomen. De bestuurder werd hierop erg boos en schold de agenten uit en intimideerde een van hen. Na een goed gesprek in de surveillancebus kalmeerde de 20-jarige enigszins waarna hij zijn weg zonder tas met kleding mocht vervolgen. De stichting Namaakbestrijding is in kennis gesteld en zal de kleding bekijken. In geval van namaak zullen zij aangifte doen.

VREEMDELING
OUD-ALBLAS De politie heeft op dinsdagmiddag 24 maart een man van Mongoolse komaf aangehouden. De man werd op de Veerweg aangehouden na constatering van openstaande boetes. Maar omdat de gegevens en de foto op zijn paspoort niet overeenkwamen, werd hij ingesloten. De identiteit van de man wordt onderzocht.