Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 25-03-2009

Verdachte van mensenhandel en bedreiging aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Rechercheurs van de Unit Zware Criminaliteit hielden dinsdag een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan. De man is eigenaar van een illegaal escortbedrijf en wordt verdacht van
mensenhandel en bedreiging.

De politie kwam de zaak op het spoor aan de hand van verschillende meldingen, waaronder een melding via M (meld misdaad anoniem). De 40-jarige verdachte zou vrouwen hebben gedwongen tot prostitutie en hen hebben bedreigd. De woning van de verdachte in de Tuinwijk is door rechercheurs doorzocht. Hierbij zijn verschillende goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.
De politie is op zoek naar eventuele verdere slachtoffers en getuigen van de genoemde feiten. In afwachting van verder onderzoek is de verdachte is verzekering gesteld. Hij zal naar verwachting vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

11 bekeuringen en 10 aanhoudingen bij verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Het politieteam Roosendaal controleerde dinsdag zo'n 100 personenauto's tijdens een verkeerscontrole. Tijdens de controle werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor gepleegde
verkeersovertredingen. 10 personen werden aangehouden voor in bezit van softdrugs. Het ging hierbij voornamelijk om inwoners van België. Er werd 40 gram softdrugs en een busje pepperspray in beslag genomen. Eén persoon werd aangehouden, omdat hij niet in bezit was van een rijbewijs. Alle verdachten zijn met een geldboete in vrijheid gesteld. Degenen die deze boete niet direct hebben betaald, kunnen deze op korte termijn alsnog betalen. Doet men dit niet, dan wordt de boete omgezet in een dagvaarding.

Jongen aangehouden na mishandeling met stroomstootwapen

OSSENDRECHT: De politie hield dinsdagochtend een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor mishandeling van twee medescholieren. De verdachte werd op school aangehouden, nadat de politie melding had gekregen van de mishandelingen. De verdachte zou een zelfgefabriceerd apparaat hebben meegenomen naar school, waarmee hij mensen een schok kan toedienen. Hiermee had hij twee nietsvermoedende leerlingen een schok toegebracht. Een docent zag dit, nam het apparaat af en meldde het voorval bij de schoolleiding. Deze hebben de politie in kennis gesteld. De gedupeerden, een 15-jarige jongen uit Wouwse Plantage en een 16-jarige medescholier uit Ossendracht hebben aangifte gedaan. Het apparaat is in beslag genomen.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden voor bezit hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdagmiddag een verkeerscontrole op de in- en uitvalswegen van Bergen op Zoom.
Rond 13.40 uur hield de politie een auto staande op de Rooseveltlaan voor controle. Bij het aanspreken van de bestuurder rook de politie een henneplucht. De 30-jarige - en 32-jarige inzittenden van de auto, beiden inwoners van België, bleken in bezit van in totaal 10 gram hennep. De mannen zijn aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de verdachten met een boete van 180,- in vrijheid gesteld.

Bij controle van een auto op de Boulevard werd rond 19.40 uur wederom een henneplucht geroken. De bestuurder van het voertuig werd
aangesproken en gevorderd de drugs te overhandigen. In het voertuig bleek 7,5 gram hennep aanwezig. De 26-jarige - en 19-jarige man uit Ekeren zijn aangehouden en verhoord. Hierna zijn ze met een
dagvaarding in vrijheid gesteld, aangezien ze een schikking niet konden betalen.

Veelpleegster aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag rond 18.40 uur een 55-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aan voor het stelen van o.a. kattenvoer in een supermarkt aan de Burgemeester van Hasseltstraat. Personeel van de winkel hield de vrouw aan en alarmeerde de politie. Deze nam de veelpleegster over. De vrouw verklaarde te moeten stelen omdat ze haar pinpas was vergeten. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft aangifte opgenomen van winkeldiefstal.

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging na ongeval

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag rond 20.00 uur een 21-jarige man uit Roosendaal aan voor mishandeling en vernieling. De man was agressief geworden na een aanrijding en werd door de politie op de Amethistdijk. De verdachte was, volgens zijn eigen verklaring, tegen een auto aan gereden die hard remde kort na een bocht. De automobilist reed op dat moment achter deze auto. Omdat de bestuurder van de voorgaande auto hem eerder al geen voorrang had gegeven was de man boos, pakte een stalen pijp van de achterbank en ging achter de auto aan, die vervolgens wegreed. Toen de bestuurder tijdens de opnieuw remde, liep de man tegen de auto aan en kwam de pijp tegen een passerende auto terecht.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat de verdachte al langere tijd agressief achter hem reed en erg kort achter zijn auto reed. Toen hij remde om de man af te schrikken ontstond een aanrijding. Hij reed nog een stuk met zijn auto door en stapte uiteindelijk uit. Toen zou de achtervolger hem met de pijp tegen zijn hoofd hebben geslagen. Dit resulteerde in een kapotte bril en een wondje aan zijn oor. Van de 54-jarige man uit Roosendaal is aangifte opgenomen. Ook van de andere bestuurder, die schade opliep aan zijn auto, is aangifte opgenomen.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man bespuugd en beledigd agenten

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg dinsdag even voor 23.00 uur melding dat er een man op straat lag aan de Oliemolen. De politie trof de man aan. Hij bleek te hebben gedronken. Bij het aanspreken van de man werd hij direct recalcitrant. Hij werd aangehouden voor openbare
dronkenschap. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en beledigde en bespuugde politiemensen. Ook bij het insluiten van de 45-jarige man uit Bergen op Zoom werden politiemedewerkers bespuugd en verzette de man zich. De verdachte is woensdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld.

Auto's weg bij woninginbraken

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan Het Kruidhof. De daders kwamen binnen via een klepraampje en namen o.a. autosleutels weg. Met behulp van de sleutels werd een bijbehorende grijze Mercedes Coupe Sport met kenteken 23-JJ-DS weggenomen. De politie heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd en heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

KLUNDERT: Woensdagochtend besloot een bewoner van een woning aan de Noordschans naar beneden te lopen, toen hij in zijn woning een raam dicht hoorde klappen. De bewoner ging kijken of hij buiten iets zag, maar zag niets bijzonders. Even later zag hij een man aan komen lopen, die wegreed in de auto van de bewoner. Hij alarmeerde de politie. De daders bleken gaatjes te hebben geboord in een raam van de woning. Hierdoor waren ze het pand binnen gekomen en hadden autosleutels weggenomen. Met behulp van de sleutels namen ze de bijbehorende grijze Mercedes C200 met kenteken 73-RS-KF weg. De politie heeft ook van deze gedupeerde aangifte opgenomen en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd. In de omgeving is nog gezocht naar de daders en de auto. Dit bleek echter tevergeefs.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 25-03-2009 17:03 | © Regio Midden en West Brabant |