Deelgemeente Charlois Rotterdam

Feestelijke boomfeestdag in Zuidwijk

Schoolkinderen plantten op 18 maar- de Nationale Boomfeestdag- jonge bomen in Zuidwijk.

Ook Ed Goverde, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois, hielp een handje mee bij het bomen planten (foto: fotopersbureau Cor Vos) Op 18 maart organiseerde de gelijknamige stichting weer de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Een dag die er landelijk voor moet zorgen dat scholieren zich bewust worden van het belang van groen in de wijken. Ook de deelgemeente Charlois deed mee aan deze belangrijke, maar ook feestelijke dag.

Dit jaar plantten in Zuidwijk meer dan 60 leerlingen van basisscholen Christophoor en Toermalijn in totaal 27 nieuwe bomen. Kinderen die meehelpen met het planten van bomen in hun eigen wijk, zullen dit nooit meer vergeten; het wordt immers een beetje hun boom!

Na ontvangst in de speeltuin aan de Boekenstein 6 gingen de scholieren dan ook in verschillende groepen op pad om de 27 bomen te planten Vol enthousiasme zetten de scholieren de bomen keurig netjes in de grond.

Verder waren er voor de kinderen tal van andere activiteiten, die de rest van de ochtend duurden. Zo kregen zij een workshop djembé bespelen, is er een mikadospel gespeeld met echte takken en bouwden zij een Indiaanse tipi door middel van het vlechten van takken. Aan het eind van de ochtend kregen alle deelnemers een cadeau mee naar huis als herinnering aan dit bijzondere evenement.